INDUSTRIELL– Piet Hein Eek för hand

Formgivaren Piet Hein Eek, en av återbrukets stora fixstjärnor har tillsammans med IKEA skapat INDUSTRIELL kollektion, en serie vackra produkter med en medvetet ofullkomlig mänsklig kvalitet och självklar utgångspunkt i hållbarhet.

Piet Hein Eeks ingång i arbetet kring kollektionen var att vända upp och ner på bilden av serieproduktion. I samarbete med IKEA har han sedan utvecklat olika metoder och lösningar för att få fram den unika känslan i uttrycket hos produkterna. Resultatet är en kollektion med unik handgjord känsla men med serieproduktionens fördel vad gäller priset. ”När jag tog examen från designskolan fanns en stark drivkraft att uppnå perfektion. Om du gjorde tusen kopior var de tvungna att vara identiska, och det fanns ingenting i designen som inte lagts till av formgivaren själv. Jag ville bort från den tanken och i stället låta materialen leda vägen”, säger Piet Hein Eek. Från och med den 6 april och ett år framåt, kommer du att kunna köpa INDUSTRIELL kollektion.

Läs mer om kollektionen i INDUSTRIELL – perfekt defekt av Piet Hein Eek och i INDUSTRIELL – i ett nytt perspektiv

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! INDUSTRIELL fåtölj 1 495 kr, klarlackat papper och lackat stål.

Nytt! INDUSTRIELL tallrik 59 kr, rosa, vit och grå i glaserat stengods, INDUSTRIELL glas 9 kr/ st.

Nytt! INDUSTRIELL kökshandduk 69 kr/2 st, 100% lin, här enkelt ihopsydda till ett par kuddar, de levande rut och randmönstren handritades och vävdes sedan i maskin.

Det är så här vi är vant oss vid att se Piet Hein Eeks uttryck, återvunnet trä med en levande vacker färgskala och patina.

I produktionen av INDUSTRIELL stol, bord och bänk i furu behandlades det vackra naturmaterialet med stor omsorg och respekt. Nytt! INDUSTRIELL bänk 1 795 kr, i massiv klarlackad furu.

Nytt! INDUSTRIELL taklampa 299 kr, i klarlackad bambu, INDUSTRIELL taklampa 249 kr, i klarlackad bambu, INDUSTRIELL taklampa 299 kr, polypropen.

Senaste inläggen