Indigo i ull

Vårens mattor i vackra indigoblå toner är gjorda i ull, ett hållbart, naturligt och starkt material. Just hållbarheten är den viktigaste aspekten för IKEA som strävar efter en positiv inverkan på människor och miljö, där djurens förhållanden också spelar en stor roll.

TRANGET matta har ett randigt mönster med olika nyanser av blått som ger en levande lapptäckeseffekt, medan LOVRUP mattor har en varierad struktur där även 20% bomull har vävts in. Mattorna är gjorda i Indien av skickliga hantverkare med bra arbetsförhållanden och rättvisa löner.

Anna Lenskog Belfrage, Livet hemma redaktionen

Nytt! TRANGET slätvävd matta 1 995 kr, blå, handgjord i 100% ull, Nytt! LOVRUP slätvävd matta 995 kr, blå/vit, 80% ull, 20% bomull från mer hållbara källor, RÅSKOG pall 199 kr, svart, pulverlackad.

Nytt! TRANGET slätvävd matta 1 995 kr, blå, handgjord i 100% ull, Nytt! LOVRUP slätvävd matta 995 kr, blå/vit, 80% ull, 20% bomull från mer hållbara källor.

Att använda ull i mattor är perfekt eftersom det är ett hållbart, naturligt och starkt material.

Nytt! TRANGET slätvävd matta 1 995 kr, blå, handgjord i 100% ull.

På IKEA är vi engagerade i att säkra och utveckla ansvarsfulla sourcing standarder så att vi har en positiv inverkan på djuren och deras miljö.

Senaste inläggen