Höstgarderob på display

Har du en trång hall som saknar karaktär så är det här ett utrymmesbesparande tips som dessutom blir ett intressant blickfång. Häng upp säsongens outfit på display för en personlig känsla. I hallen får du hemmets första intryck – visa vem du är.

På väggen har vi monterat ett armeringsnät från bygghandeln. Vi har målat det obehandlade nätet med rostfärg och därefter spraymålat med en silvergrå nyans för att undvika rostfläckar på kläder. Som infästning använde vi skruvstift, där en mutter bildar distans från väggen och en vingmutter blir en dekorativ detalj som håller armeringsnätet på plats. Tänk på att välja plugg efter vägg när du monterar så att det blir en stabil konstruktion som sitter ordentligt. Sen är det bara att hänga upp plagg och accessoarer på galgar eller enkla S-krokar.

Ytterligare ett tips för en mindre hall är att kombinera sittyta med förvaring. Här har vi placerat två MOLGER pallar intill varandra för att skapa en praktisk bänk där du kan stuva undan allt från väskor till halsdukar och vantar. Dynan på bänken har vi gjort av ISUNDA kuddfodral med en innerkudde som vi tömt på delar av stoppningen för att få en lagom tjock sittdyna. Som detalj har vi spänt ett gammalt läderskärp runt kudden, där den bruna tonen matchar pallarna för ett fint helhetsintryck. Säg hej till din nya hall och höstgarderob!

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

ikea_hostgarderob_pa_display_inspiration_1

Detta behöver du för denna compact-living lösning: Armeringsnät, infästningsbeslag och sprayfärg från bygghandeln. BUMERANG galge 35 kr/8 st, GRUNDTAL S-krok 10 kr/5 st respektive GRUNDTAL S-krok 19 kr/5 st. MOLGER pall med förvaring 299 kr/st. På sittbänken, en DIY sittdyna av ISUNDA kuddfodral 129 kr. Nyhet! SKUBBARE korg 99 kr, dekorativ förvaring där du väljer om du önskar vända sömmarna utåt eller inåt. Toppa med Nyhet! HEKTAR taklampa 199 kr som matchar den enkla industrilooken perfekt.

ikea_hostgarderob_pa_display_inspiration_2

Två MOLGER pallar med förvaring, 299 kr/st, bildar en praktisk sittbänk i hallen. Dynan har vi gjort med ISUNDA kuddfodral, 129 kr, försedd med en dekorativ detalj av ett gammalt bälte. Nyhet! SKUBBARE korg 99 kr, GRUNDTAL S-krok 19 kr/5 st.

Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen