Höstens trendspaning

Nu är det höst och med en ny säsong serveras massor av nyheter och trender! På Formex i Stockholm ställde nästan 1000 olika företag ut sina produkter och nyheter inom hem och heminredning. I år handlar det mycket om materialet.

Naturmaterial som obehandlat trä, skinn och även päls är populärt. En trend som man även kan se inom mode. Och visst är det så att mode och inredning inspireras av varandra. Även färgskalan med allt från en signalorange till oxblod, naturläder i cognac och ljust brunt hittar man både på catwalken och på Formex.

Andra spännande och vackra material till hösten är metaller som blänker, rostat eller är obehandlade. Material som förändras med åldern och får en vacker naturlig patina är populärt. De mest spännande montrarna på Formex stod designeleverna för. David Qvick har formgett en cykel med underbara raka former och fina detaljer som pakethållare och styre i trä. Och visst kan man tycka att en cykel inte hör hemma på Formex men eftersom cyklar har en ovana att försvinna på Stockholms gator är det många som bär in dem i lägenheten och då blir det ju en ny och kul inredningsdetalj.

Låt dig inspireras av höstens färger och material. Med en liten detalj kan man göra stora förändringar i ett rum, som en patinerad koffert i läder som får agera soffbord eller en soffa i skinn som bara blir vackrare med åren och som tål att slitas på i en evighet. En enkel stege kan bli ett sidobord med plats för vackra inredningsdetaljer i trä, cognacsfärgat glas och dina favoritböcker eller den enkla krukan HASSELNÖT i blänkade metall som drar ögonen till sig.  

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

Foto: Nina Broberg

SÄTER 2,5-sits soffa, Fräsig mörkbrun 3 495 kr

NÄSVIS Ljusstake set om 3, svart 49 kr

URSULA Kuddfodral, blekt 129 kr 

HASSELNÖT Kruka, svart 279 kr

HASSELNÖT Kruka, silverfärgad 279 kr

KARLSTAD Fotpall, rutsömnad, Grann svart 2 495 kr

OLUNDA Tavla, teckningar 399 kr

HENNY Överkast/filt, grå 399 kr

BEKVÄM Trappstege, 3 steg, bok 299 kr/63 cm (som vi betsat!)

NÄRHET Dessertvinsglas, klarglas 35 kr

FLORERA Ljusfat 59 kr

NÄSSJÖ Ljusstake, rund 39 kr

BLOMSTER Vas, klarglas 19 kr

Foto: Hanna Meijer

Senaste inläggen