Höstens hållbra nyheter

Får vi redan nu slå på djungeltrumman och presentera några av nyheterna som kommer till varuhusen i augusti! Vi tokgillar alla de snygga och smarta produkter som går hand i hand med hänsyn till miljö och hållbarhet.

En av de mest helgjutna nyheterna på länge är ODGER stol, en riktig innovation när det gäller materialet, en mix av återvunnen plast och trä med synliga fibrer som ger stolen en levande mjuk yta. Ribban sattes även högt när det gäller sittkomforten, vilket både känns och syns på det mjukt formade sittskalet, en blivande designikon gissar vi.

De fina läderhandtagen ÖSTERNÄS är gjorda av överblivet material som återvunnits från andra produktioner, och ger värme och en naturlig känsla till alla förvaringsmöbler.

En nyhet för det dukade bordet är BACKIG porslin som tillverkas av överblivet glaskross som smälts ner tillsammans med flytande pigment. – Vi ville skapa organiska former som reflekterar ljuset och framhäver maten mot den blanka svärtan, berättar Pia Amsell och Barbro Berlin, formgivarna bakom serien. BACKIG is the new black!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ODGER stol i återvunnen plast och träfiber 595 kr/st är en av höstens stora nyheter, kommer i blått, brunt och natur och monteras helt utan skruvar i ett sömlöst uttryck.

ÖSTERNÄS fina läderhandtag 99-119 kr/2 st kommer i två storlekar och står emot väta vilket gör den perfekt för både kök och badrum.

ÖSTERNÄS läderhandtag i natur 99-119 kr /2 st bidrar till en naturlig look som bara blir finare av patina.

BACKIG porslinsserie består av tallrikar 29 kr/st, assietter 15 kr/st och skålar 15 kr/st i blankaste svart.

Senaste inläggen