Hemmastudion: Blå Hästen & Värvet

I ett radhus från 50-talet i Vällingby produceras två populära podcasts: Blå Hästen, av Malin Åkersten Triumf och Värvet av hennes man Kristoffer Triumf. Husets ateljé är både hemmakontor och inspelningsstudio. Ett rum helt klätt i furu från golv till tak med enorma panoramafönster.

Behovet av att ha en funktionell inspelningstudio kombinerat med hemmakänsla var viktigt för Malin och Kristoffer. Här ska deras gäster känna sig välkomna, bekväma och avkopplade. Därför har studion allt från soffhäng och piano till ett litet kök och massor av personliga prylar och inspirationsbilder på väggarna. Smart förvaring i form av en lång rad med IVAR skåp i furu och hyllor gör att man kan städa undan alla prylar och utrustning när det inte är inspelning. Mitt i rummet står ett stort bord med bra arbetsytor. Akustiken är såklart viktig när man spelar in poddar därför ligger det 2 rejäla mattor på golvet som både fungerar ljuddämpande och bidrar till en skönare hemmakänsla i rummet. Resultatet är ett härligt rum att arbeta och umgås i.

I podden Blå Hästen som Malin kallar ”en familjepodcast om Europas historia” pratar Malin, hennes mamma Ulla och pappa Ulf om alla länder, från isstiden och fram till idag. I Värvet får vi lyssna på intervjuer och samtal mellan Kristoffer Triumf och hans kända gäster. Båda poddarna är luftiga och generösa i formatet och tonen utan avbrott vilket uppskattas av både lyssnare och gäster. Det är nog därför podcasts blivit så populärt. Det långsamma samtalet som inte huggs av, här finns det tid för eftertanke och att gå in på djupet. En lugn stund raklång soffan med sin favoritpod i lurarna, bättre höstaktivitet får man leta efter.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

Kontor och inspelningsstudio hemma hos Malin och Kristoffer.

Här står IVAR skåp på rad och ovanför sitter hyllplanen EKBY TRYGGVE på konsollerna EKBY LERBERG.

Studiobelysning med mörkgrå taklamporna FOTO 299 kr/st.

Fotograf: Patric Johansson

Stylist: Anna Mårselius, stylistassistent Johanna Swanberg

Senaste inläggen