Hemma på landet

Livet på landet går i ett lugnare tempo. Paret Natalie och Dug har båda intensiva jobb, och ser sitt hus på landet som en fristad där de kan koppla av och känna närhet till naturen.

Huset från 1800-talet har kvar de gamla träbjälkarna och vackra trägolven, men när de flyttade in och renoverade 2011 så gjordes nedervåningen om till en mer öppen planlösning. – Jag är perfektionist men saker som är naturligt slitna lugnar mig. Att skapa ett hem tar tid och att köpa allting på en gång är inte vår stil, så vi återvinner och blandar gammalt och nytt för att inte slösa på våra resurser, berättar Natalie. Huset har en utbyggnad med takfönster och många ljusinsläpp där mobiltelfoner och datorer inte kommer över tröskeln, där kan man istället sitta och titta upp på stjärnhimmeln under mörka kvällar. Efter att ha levt med för många dörrar och väggar kändes det rätt att låta kök, matrum och vardagsrum gå i varandra för ett naturligt flöde i huset. – Vi har vant oss vid att äta tillsammans vid bordet, för att sedan enkelt flytta över till soffan, säger Natalie. Att välja rätt färger för en god sömn kan vara lika viktigt som att välja madrass, så till sovrummet valdes naturmaterial och ljusa färgtoner för att lugna alla sinnen.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! VÄXJÖ taklampa 399 kr, beige, STOCKHOLM 2017 fåtölj med plymå 2 295 kr, rotting, EKTORP 3-sits soffa 3 295 kr, Vittaryd vit, HEKTAR arbetslampa 599 kr, med trådlös laddning.

EKTORP 3-sits soffa 3 295 kr, Vittaryd vit, en klassisk avslappnad och bekväm soffa som passar lika bra till en lantlig som modern stil beroende på hur du möblerar runt omkring.

Nytt! JOFRID kuddfodral 99 kr, natur, VÄGMÅLLA pläd 149 kr, ljusgrå, i ett vackert stillben inspirerat av naturen.

HEKTAR taklampa 399 kr, vit, NORRÅKER bänk 599 kr, vit björk, FANBYN karmstol 595 kr, vit, ben i eukalyptus, LOHALS matta slätvävd 995 kr, jute, Nytt! FRAMTRÄDA glas 10 kr/st.

BRANKIS korg 99 kr, natur, i det hemtrevligt lantliga köket.

Nytt! JOFRID kuddfodral 99 kr, natur, MATHEA pläd 99 kr, vit, VIGDIS kuddfodral 79 kr, vit, HEKTAR arbetslampa 599 kr, med trådlös laddning, FLÅDIS korg 49 kr, sjögräs.

Inredningsstylist: Carl Braganza
Fotograf: Dan Duchars

SparaSpara

Senaste inläggen