Hemma hos storstadsfamiljen, del 1

Välkommen hem till en familj som gick från två till fem personer på knappt två år. Den luftiga stadslägenheten med gott om rum för två blev snabbt en riktig utmaning!

Föräldrarna, som båda är arkitekter, månar om utrymme för både vuxna intressen och barnlek, och har blivit mästare på förvaring och logistik! De har även hunnit bygga en fullskalig koja inomhus (den kan du se och läsa mer om i ”Hemma hos storstads-familjen, del 2”). Att dessutom ha en förkärlek för en avskalad stil, utan för mycket färg och saker, gör inte saken lättare. Jag tycker att de har lyckats hela vägen. Kliv på!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Det föredetta parallellköket har kvar den gamla serveringsgången och flera av originalskåpen som fin kontrast till den nyare delen där stommarna kommer från IKEA och bänkskivorna är i rostfritt och marmor. För att få in ljus och rymd byggdes inga överskåp vid spis och diskbänk, och väggen till den gamla jungfrukammaren togs bort för att göra plats för familjens matplats. LAPPLJUNG matta 149 kr, AGAM juniorstol svart 399 kr, IKEA PS 2012 karmstol svart 499 kr, DRUVFLÄDER kruka 49 kr, FEJKA konstgjord krukväxt Fikon 99 kr, OLIK vas 15 kr, GODKÄNNA vas/ lykta 59 kr, STROSA servis i ljusgrönt stengods 129 kr/ 12 delar, SKÄCK serveringsskål vit/gul 35 kr/2 st, SÅNGTRAST mjukleksak, fe med trollstav 39 kr.

I sovrummet hittar vi en designerfavorit, Hella Jongerius, som gjort både kaninbonaden på väggen och krukan Jonsberg för IKEA PS. Klädintresset är stort och MULIG klädställning 99 kr lyfter fram några favoriter ur garderoben. Sidobordet VINSTRA, en IKEA vintage-möbel på hjul, rymmer mycket av tvillingarnas kläder än så länge, spegel i valnötsfanér ur STOCKHOLM kollektionen 799 kr, DRUVFLÄDER skål grå 99 kr, på sängen OFELIA pläd grå 249 kr.

I vardagsrummet står en egendesignad förvaringsmöbel gjord av IKEA stommar och en specialbeställd marmorskiva, här ryms mycket av föräldrarnas skivor, böcker och saker i skydd för små nyfikna fingrar! Ovanpå samsas bilder på barnen med gamla kinesiska urnor och designer Helena Svenssons GAVIK lampa i frostat glas 99 kr, CYLINDER vas 149 kr för set om 3, skymtar gör VILLSTAD fåtölj i turkost 1 295 kr.

Favoritförvaringen för alla leksaker, som förstås behöver vara tillgängliga, är korgar av olika storlek och slag, bara att fylla på när leken är över, HÖJDARE korg finns både i natur och i blandade färger, stor korg 149 kr, liten 49 kr. Nyhet! LILLABO tågskenor och bro 5 delar 129 kr, LILLABO tågset 29 kr, och FUNDERA byggklossar 99 kr för små arkitekter to be! Nyhet! VILLSTAD fåtölj i turkost 1 295 kr, står beredd på några minuters ostörd (nåja!) läsning. Nyhet! RANARP golv/läslampa 499 kr ger ett välriktat ljus.

Fotograf: Patric Johansson

Senaste inläggen