Hemma hos en sällskaplig familj, del 2

Dags för ytterligare ett besök i det stora inbjudande huset, där hela det nedre planet är som gjort för matlagning och stort umgänge. Nu är vi välkomna att följa med upp på övervåningen!

Lika mycket som familjen tycker om att träffa folk och bjuda in till fest, lika viktigt är det att hemmet får vara en plats för vila. Att bara få vara och skapa ett lugn omkring sig. – Jag brukar kalla hemmet för “oasen” säger husets ägarinna, som reser i jobbet minst en gång i veckan, och där huset är en självklar landningsplats för återhämtning.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Rottingstolen ÄLMSTA 799 kr står fint mot det svarta golvet, vita väggen och den trärena trappan som leder upp till övervåningen. Konst av husets mormor pryder många av husets väggar.

Det första som möter oss när vi kommer uppför trappan är en ljus hall, luftigt möblerad med en soffa full med kuddar där man kan sitta och läsa en stund, eller bara ligga under en filt och titta på TV. Soffan är från IKEA, men finns inte kvar i sortimentet, liknande är EKTORP 3-sits soffa 2 995 kr. I soffan; HERMINE pläd 149 kr i rutigt, IKEA STOCKHOLM kudde 149 kr, IKEA STOCKHOLM BLAD kudde 149 kr, MALIN TRÅD kuddfodral 39 kr med tunna ränder. På golvet en gul och vit mönstrad ullmatta 1795 kr, från nya STOCKHOLM kollektionen!

I det lilla gästrummet kan man både slå sig ned vid fönstret vid det nätta skrivbordet LEKSVIK 1 695 kr, eller läsa en god bok i öronlappsfåtöljen STRANDMON 1 995 kr, BENZY LAND kudde 99 kr, GURLI pläd 99 kr,
på golvet URSULA kuddfodral 129 kr.

Det vilsamma sovrummet går i gråa och beiga toner och har en charmig nisch vid huvudändan där snedtaket börjar. Sängen är bäddad med linnelakan, TALLÖRT överkast 199 kr och ALPKLOCKA pläd i linne 399 kr. Vid fönstret PALLRA lådor i återvunnen papp 99 kr.

Se tidigare inlägg Hemma hos en sällskaplig familj, del 1

Fotograf: Patric Johansson

Senaste inläggen