Hemma hos en sällskaplig familj, del 1

Välkommen hem till en familj som gillar att umgås och gärna bjuder in till både stor och liten fest. Sen de flyttade från lägenheten i stan till det ljusa och luftiga 20-talshuset har det funnits många trevliga anledningar att bjuda hem familj och vänner.

– Och nu finns det ju plats att sova över också, berättar husets ägarinna, som jobbat med kommunkation på IKEA i många år, på flera håll runt om i världen. Efter fyra flyttar på fem år blev det trevliga huset uppe på höjden den sköna landningsplats som hon och familjen letat efter.

– Och trädgården, den är helt fantastisk! Flytten hit födde ett nytt stort intresse, att påta i jorden och skapa en egen grönskande oas direkt utanför dörren.

Tunna skira gardiner silar in ljuset från alla väderstreck och närheten till grönska och natur avspeglar sig också i inredningens materialval och färgskala. Lugna nyanser i grått och beige bildar basen, med grönt och turkost som färgstänk här och där. Skandinavisk enkelhet matchas stilsäkert med arvegods, IKEA klassiker, konst och blommor. Och som kronan på verket bor här även en mycket välkomnande och social kattfröken som mer än gärna tar oss på en rundvandring i huset!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Den sköna KARLSTAD hörnsoffan rymmer många och en katt! Och snart åker det vita sommaröverdraget på. SANELA kuddfodral i turkos sammet 79 kr. Den svängiga rottingstolen är en riktig IKEA klenod, design Mats Theselius för en tidig IKEA PS kollektion. STOCKHOLM soffbord i två våningnar rymmer böcker och sällskapsspel, på golvet en TÅRNBY matta i jute.

Det stora köket med generösa bänkytor har inga överskåp utan är som gjort för att laga mat tillsammans. OMVÄXLANDE stålbricka i turkos 79 kr, IKEA PS 2012 vas i klarglas 299 kr för set om två, den svarta kryddkvarnen kommer från förra IKEA PS kollektionen, en ny lägre variant heter KRYDDIG 99 kr.

Den ljusa matsalen rymmer stora sällskap med det utdragbara bordet och en fin mix av gamla och nya stolar. Den gröna stolen och den i valnöt är från den kommande STOCKHOLM kollektionen som finns i varuhusen från 1 april, vit REIDAR stol 499 kr. Det gamla stiliga skåpet är arvegods och har gjorts om från vapenskåp till ett mer umgängesvänligt skåp för glas!

Vitt porslin och grön vas från den kommande STOCKHOLM kollektionen, BEDÅRANDE glas 15 kr, SOMMARMYS småvaser 15 kr.

Det här är ett inbjudande kök som står redo att bjuda på gott kaffe med tillbehör! På diskbänken glas, karaff och små espressokoppar från den nya STOCKHOLM kollektionen. EKBY MOSSBY hyllplan i rostfritt stål 185 kr/st.

Fotograf: Patric Johansson

Senaste inläggen