Hemma hos på landet

Det krävdes mycket omsorg, en passion för traditionellt hantverk och år av tålamod för att förvandla en försummad bondgård på landet till detta trivsamma hem för hela familjen. Stig på!

Det var 19 år sedan Claudia och Bernd hittade sin bondgård från 1700-talet i en tidningsannons. Sedan dess har de renoverat de 140 m2 från grunden, med mestadels återvunna material. Vi blev avrådda men stod på oss, berättar Bernd, vi köpte ju ett gammalt hus för att vi ville ha den charmiga känslan, men med moderna bekvämligheter. De utgick från en öppen planlösning med stora fönsterpartier, men byggde också in små avgränsade rumsligheter, där deras två döttrar, nu 20 och 15 år, har kunnat dra sig undan när de velat. Det hemtrevliga köket är från IKEA men med specialbyggda träfronter, perfekt och prisvärt utan kompromisser, berättar Claudia. Runt köksön samlas alla och umgås vid fester och matlagning, i köket odlar Claudia också en kryddträdgård för att kunna njuta av i matlagningen. Rustika takbjälkar delar av det öppna köket och matplatsen.
– Jag köpte fem tallar på en bondgård här intill som jag sågade till och lät torka, sen fick jag hjälp av en lokal hantverkare som lärde mig traditionell teknik med gamla verktyg, berättar Bernd. Familjens badrum är ljust med mycket naturmaterial och mjuka textilier för att skapa en lugn känsla. – Det finns inget bättre än att börja dagen i vår regndusch, säger Claudia, men badrummet var faktiskt en svinstia från början!

Anna Lenskog Belfrage, Livet hemma redaktionen

EKTORP 3-sits soffa 3 495 kr, Vittaryd vit, 10 års garanti, INDUSTRIELL taklampa 299 kr, natur-färgad/beige, VILTO pall med förvaring 299 kr, björk, SANDARED sittkudde 699 kr, grå.

Den ljusa fönstersmygen är en populär plats i huset. Nytt! METTALISE kuddfodral 79 kr, vit/mörkgrå, ISPIGG kuddfodral 49 kr, blå/naturfärgad.

Runt köksön samlas man gärna för matlagning och sällskap, HEKTAR taklampa 599 kr, mörkgrå.

AGEN fåtölj 399 kr, rotting, bambu, VARDAGEN glas 39 kr/6 st, klarglas.

GEMAK durkslag 89 kr, off-white, KORKEN flaska med kork 17 kr/st, klarglas, SANNING mugg 15 kr, vit, MORGONTE tallrik/skål 99 kr/set om 3, flerfärgad.

VIKFJÄRD badhanduk 79 kr, vit, KUNGSFORS nätpåse 49 kr/set om 2, natur, 100% bomull.

Senaste inläggen