Hemma hos Marianne del 2

Mariannes matplats är full av ljus från generösa fönster och balkong. Ett draperi från golv till tak längs hela väggen ger en härlig tyst och lite lyxig hotellkänsla. Matbordet används som ett allbord, här pysslas det, stickas och äts middagar med vänner. Glasvaser fulla av pioner trängs på bordet och fyller rummet med ljuvliga dofter av sommar.

På balkongen som vetter ut mot grönska får det plats med mycket färska kryddor och växter, en liten matplats och en svart karmstol från IKEA PS 2012 kollektionen. Karmstolen är gjord av träplast och fungerar även utmärkt ute på balkongen. Här kan man sitta bekvämt länge och lata sig med en bok om somrarna.

Vi frågade Marianne om hennes bästa inredningstips som Interior Design Manager på IKEA Kungens Kurva:

– Håll ordning hemma och var rädd om dina saker – om du har en massa prylar som du ändå inte bryr dig om kan du lika gärna ge dem till någon annan!

– Om du bor litet, försök att satsa på samma golv i alla rum och samma färgskala på väggarna. Då känns det inte så plottrigt och smått.

– Se till att komma till avslut med projekten – det finns inget så frustrerande som den där golvlisten som aldrig kom på plats eller sladdragningen som du skulle fixa ”sen”. Gör det bara!

Se också del 1 från Mariannes lägenhet här!

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

TRILLING bild tre st för 129 kr, MYCKET serveringsskål 9 kr, BLOMSTER vas 199 kr, CYLINDER vas tre st 49 kr, ENSIDIG vas 15 kr, ENSIDIG vas 29 kr och STOCKHOLM matta 1795 kr.

 

CYLINDER vas tre st för 149 kr, BLOMSTER vas 199 kr, ENSIDIG vas 15 kr, MYCKET severingsskål 29 kr, MYCKET liten skål 19 kr och STOCKHOLM matta 1795 kr.

RÅSKOG rullbord 499 kr, TÅNUM trasmattor 59 kr/st och IKEA PS 2012 karmstol 499 kr.

Fotograf: Patric Johansson

Senaste inläggen