Hemma hos inredaren, del 2

I den här ljusa lägenheten bor en hemkär inredare som är expert på smarta förvaringslösningar. Så här har hon skapat ett kombinerat bibliotek och arbetsrum i hallen.

Lägenheten har riktigt högt i tak. Det ger möjlighet att arbeta på höjden och spara plats. Stolarna ROXÖ är staplade på hög i väntan på middagsgäster. Och den mäktiga bokhyllan är egentligen två som är staplade ovanpå varandra och fastskruvade i väggen. 

– Jag har sågat itu en hylla och måttanpassat till takhöjden. Stegen är måttbeställd för att passa just mig. Siffrorna på tidskriftsamlarna är från en gammal almanacka och hjälper mig att hitta.

På väggen in till biblioteket hänger en röd IKEA PS klocka som kostar 349 kr. Med sin inbyggda förvaring blir den ett medicinskåp, märkt med ett vitt kors av tejp!

Smart förvaring och en bas i vitt ger den ro som lägenhetsinnehavaren strävar efter i inredningen. Bokhyllorna är vintage IKEA men bokhyllan EXPEDIT har liknande form om du vill ta efter stilen. Sortera i tidskriftsamlarna FLYT och KASSETT och var inte rädd för att pimpa din förvaring med grafik!

Livet i svartvitt. Arbetslampan TISDAG för 599 kr är en nyhet på IKEA.

JULES arbetsstol är en klassiker för 499 kr.

– Jag tycker om att pimpa saker. Collaget ovanför skrivbordet är gjort av stänkplåtskenor till kök och glasskivor från vanliga clipsramar som fanns tidigare i sortimentet på IKEA. Motiven är lätta att byta ut och så har jag målat fondvägg bakom så att det verkligen ska poppa fram. 

Jenny Gromark Wennberg, Livet hemma redaktionen

Läs även Hemma hos inredaren del 1

Fotograf: Nina Broberg

Senaste inläggen