Hemma hos Higgins

I en liten ljus 2:a söder om Stockholm bor hunden Higgins med sin matte Hanna. Precis som Higgins tycker matte mycket om starka färger och mönster i en härlig blandning. Prickigt, randigt, blommigt i glad harmoni är en stil som båda gillar.

Den sköna mixen i hemmet kommer från spontana loppisbesök, med förkärlek för 50- och 60-tals design, och en hel del hemmasnickrande! När man bor på liten yta är det viktigt att de möbler man har passar precis, därför bygger Hanna hellre något eget än köper färdiga möbler. Inspirationen hämtar hon från färg, form och smarta lösningar, och med mycket fantasi och lite målarfärg får tingen personlighet och hittar sin plats. 

Textil är ett annat inredningsknep, det ska vara mycket sköna kuddar i soffan att välja på när man vill ta sig en tupplur tycker Higgins! Och båda är rörande överens om hur viktigt det är med mjuka mattor att gå (eller ligga!) på. Här har de skapat ett hem att riktigt trivas i för både hund och människa. 

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Här ligger Higgins på egen inmyst kudde med fina dalmatinerprickar som matte har sytt. På väggen ovanför soffan sitter ett collage av bilder och en UNG DRILL oval svart ram 249 kr. Krukan på bordet är lindad med gult garn, och den gamla lampskärmen har också fått sig lite gul färg.

Tanken med det lilla soffbordet var att göra ett nätt bord som inte skulle ta så stor plats, men ändå rymma förvaring av fjärrkontroller och annat som hör ”soffhänget” till. Bordet byggdes av lådorna MACKIS och ÅRYD ljusstakar till ben. En bordsskiva måttbeställdes till, och för att få in lite lapptäckeskänsla så kläddes lådfronterna i olika textilier, och fick LINDSDAL knoppar, 19 kr/2 st. På bordet en IKEA PS FJÄLLBJÖRK mugg 39 kr. Den oranga apelsinbrickan är ett fynd.

De små ryska dockorna fanns tidigare på IKEA, här står de fint på rad framför en BILD med förtrollande berättelser 79 kr. Ett gammalt teakskåp har fått en blankt gul ovansida och ett rosavitrandigt tyg som front och skåpet döljer fiffigt en TV när ingen tittar! 

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen