Hemma hos en ny generation

Se hur Annika med familj uppdaterade ett traditionellt och lantligt hus hon ärvt av sina föräldrar, till ett boende anpassat efter deras moderna behov. Välkommen att kika in i ett öppet och ljust hem att trivas i!

Köket flyttade Annika från ett mycket mindre rum eftersom hon ville ha ett stort rum där alla fick plats. – Vi är alltid i köket, så jag ville att det skulle bli vårt “häng-rum”, berättar Annika, som valde en lång köksö, stor nog för alla att rymmas kring vid frukost eller en eftermiddagsfika. Hela hemmet går i vita och ljusa toner, men bryts av med detaljer i natur eller mörkare toner. – Jag gillar att kombinera gammalt med nytt för att hemmet ska kännas harmoniskt i mötet mellan det gamla huset och moderna stilen vi valt, säger Annika. Det enda som avviker från den ljusa färgskalan är tonårspojkarnas rum i en coolare svartvitt stil!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Här i det ljusa trevliga köket samlas alla för att laga mat, hänga eller äta frukost tillsammans.

MOSSLANDA tavelhylla 39 kr/st, håller ihop familjens fotografier på en vägg i köket.

Det ska vara lätt att ta en kopp kaffe, här hänger IKEA 365+ mugg 15 kr/st, på rad!

I det öppna matrummet matchas gammalt och nytt, på bordet ett stilleben med ÅTGÅNG vaser 79-99 kr, under bordet en LOHALS matta 995 kr i tålig jute.

EKTORP 3-sits soffa 3 295 kr, i vitt, smälter in perfekt i mötet mellan gammalt och nytt, GLADOM brickbord 149 kr, JAKOBSBYN taklampskärm 199 kr, klarglas, LOHALS matta 995 kr.

Tonårspojkarnas rum går i en tuffare svart/vit färgskala.

Senaste inläggen