Hemma hos: Den kreativa stylisten

Hur får man hemmet att kännas trevligt, inbjudande och kreativt? Vi fick hälsa på hos stylist Britta Henley och passade på att kika in i hennes arbetshörna.

– Jag älskar mitt hem och har liksom pysslat lite lagom i det, fast med åren har det blivit en del. Jag har inte medvetet tänkt att det skulle se ut på ett visst sätt, det har det liksom bara blivit mysigt och mycket som jag är – en bohem.

– Jag samlar på udda, konstiga och fina saker, det har jag gjort länge. Det kanske det är detta som gör det hemtrevligt hos mig, det finns liksom mycket att titta på. Och det gör det hela lite rörigt och det tror jag gör att det blir extra trivsamt. Folk som kommer hem till mig känner sig hemma – det är precis som jag vill ha det!

ikea_hemmahosBritta_inspiration_2

”Min arbetshörna som alltid blir lite för rörig. Här samsas lappar med små tavlor, fina skålar och en och annan loppiskanna att ha blommor i.”

ikea_hemmahosBritta_inspiration_3

”Min BILLY har blivit mitt samlarskåp.” BILLY bokhylla, 595 kr, svartbrun, med flyttbara hyllplan.

ikea_hemmahosBritta_inspiration_1

”En vägg med favoritbilder – allt från barnens konstverk till fotografier och tryck.” Ramar och bilder som passar din stil hittar du på IKEA.se.

ikea_hemmahosBritta_inspiration_4

”Stolen hittade jag på fyndavdelningen på IKEA, en utgående modell, passar så bra till BILLY.” BILLY med OXBERG vitrindörrar 500 kr/st.

Foto: Malin Cropper

Senaste inläggen