Hemma hos årets inredningsbloggare

Följ med hem till Jannice Wistrand som ligger bakom bloggen Add Simplicity, framröstad till Årets Inredningsbloggare 2017 på Elle Decoration Swedish Design Awards. Vi har pratat med Jannice om Feng Shui och hennes personliga IKEA favoriter!

Det kändes helt fantastiskt roligt att vinna Årets inredningsbloggare 2017! Det är ett slags kvitto på att det jag gör uppskattas och att det jag gör, det gör jag bra. Mitt fokus är Feng shui, och det ligger i tiden att se inredning som ett verktyg för att skapa välmående. Genom färg, form och material kan vi helt enkelt påverka vår vardag.

Jannice Wistrand, Add Simplicity, för Livet Hemma

FÄRLÖV fåtölj 3 495 kr, PARANÖT kruka 349 kr, CHRYSALIDOCARPUS LUTESCENS krukväxt 279 kr.

För att uppnå bättre Feng shui i vardagsrummet ska man först och främst tänka på att placera soffan i kraftpostion, så att man har fri sikt över rummets fönster och dörrar, och det känns tryggt och inbjudande att sitta där. Sedan ska man tänka på flödet. Genom att börja möblera i mitten av rummet nyttjar du ytan maximalt, samtidigt som du får ett skönt flow och massa förvaringsytor längs med väggarna. Rummet ska kännas likt en porlande bäck, där ”stenarna” är möbler. Att addera textilier gör stor skillnad. Genom en matta på golvet lugnar du energierna i rummet och gör det mer harmoniskt. Har du ljusa färger i övrigt, jobba mer med gardiner och stor takarmatur som bromsar den rusande känslan som lätt förekommer om det är för kalt. Behöver du istället lätta upp energierna om du har mörka tunga möbler, lätta upp med ljusare toner på väggar och textilier. Sist men inte minst – växter! Vad kan mer liva upp ett rum och göra det levande än en bukett på bordet, eller en läcker palm i hörnan av rummet.

Ända sedan jag såg FÄRLÖV på en av pressbilderna som damp ner i mejlkorgen har jag varit fast besluten om att jag skulle ha den när den kom i butik i februari. Underbar mjuk form, skön och med ett elegant men ändå modernt formspråk. Tror det kommer bli en klassiker. Det är MIN fåtölj här hemma. Här sitter jag gärna med en trave böcker och tidningar, tänder kaminen och sippar på en kopp te.

HEMNES avlastningsbord 499 kr, ALHEDE matta 799 kr, VÅRGYLLEN kuddfodral 49 kr.

När man har kontinentalsäng är de ofta väldigt höga. Jag tycker det är fint och önskvärt funktionsmässigt att då också ha höga nattduksbord. HEMNES var bland det första jag stötte på och har inte ångrat en sekund att vi köpte det. Bra med den lilla hyllan att placera vackra ting på eller månadens skörd av böcker som ska plöjas. Och finurligt med en liten låda att ha handkräm och annat smått och gott som man inte vill ska ta plats på nattduksbordet. Våra HEMNES nattduksbord fick nya knoppar med Art Deco känsla, och vips så blev det lite mer glamour i sovrummet.

NILS karmstolsstomme 699 kr, VEJMON sidobord 995 kr, MAGLEHULT LED skåp-/tavelbelysning 129 kr, RIBBA ram 249 kr.

Vi människor har alltid letat efter kontraster och motvikt till saker och ting. För att finna frid och balans behövs motsatsförhållanden. När man inreder kan man tala om motsatsförhållanden i form av kontraster – Har du något lågt i fönstret, följ upp det med något högt vid sidan om. Något rufft som möter något blankt. Något runt som möter något kantig, något ljust som möter något mörkt. Att alltid tänka i motsatsförhållanden gör det lättare att komponera såväl möbleringar, stilleben eller varför inte dukningar.

VEJMON har jag använt till många kunder genom åren som nattduksbord. Det är en skön form och den lilla hyllan under är praktisk och snygg att dekorera. I vårt vardagsrum behövde jag mjuka upp och kontrastera de kantiga formerna så jag inhandlade två sidobord av VEJMON som passar fint till NILS – en av mina favoritstolar i IKEA sortimentet. Intrycket i vardagsrummet blev genast mer balanserat med dessa två skönheter på plats som avlastningsbord till sofforna.

Stylist och foto: Jannice Wistrand

Senaste inläggen