Hej HAY!

I tisdags premiärvisades den nya kollektionen YPPERLIG som är framtagen i samarbete mellan danska HAY och IKEA. En designmässigt tidlös kollektion som smälte in på ett närmast magiskt vis i de vackra lokalerna ute på Artipelag utanför Stockholm.

Tidlöst enkla former och en färgskala i grått, grönt och brunrött med grafiska kontraster i antracit grått och vitt. HAYs pastelliga signum kompletterade de dämpade tonerna med inslag av piggt gulgrönt, rosa och koboltblått i kuddar och på mindre inredningsdetaljer. Men den genomgående känslan var designmässigt stark trots det lågmälda uttrycket. I YPPERLIG kollektion återfinns många fina basmöbler med en formmässig tvist. Soffor, matbord, bänkar och pallar kompletteras med brickbord och inredningsdetaljer så som ljusstakar och förvaringsaskar med en fin tyngd. Och plaststolarna som fungerar lika väl ute som inne är en designmässing innovation, gjutna i ett enda stycke. En annan av storfavoriterna som vi längtat efter ett bra tag nu är IKEAs blå kasse som nu kan fås i en moderiktig färgskala. Perfekt som weekendbag! Vi säger Hej HAY och ser fram emot kollektionssläppet som sker den 6 oktober.

Pella Hedeby, Livet hemma redaktionen

Nytt! YPPERLIG bord 1 995 kr, YPPERLIG pall 499 kr/st, YPPERLIG bänk 399 kr, YPPERLIG  värmeljushållare 69 kr/3st samt IKEA365 + glas 29 Kr/6st. OSTED matta 599 kr, DIY målad med snickerifärg.

Nytt! YPPERLIG ljushållare 39 kr/st.

Nytt! YPPERLIG tidningshylla 159 kr, YPPERLIG värmeljushållare 69 kr/3st, YPPERLIG bricka 39 kr.

Nytt! YPPERLIG karmstol 595 kr, YPPERLIG fåtölj 699 kr samt YPPERLIG kasse 15 kr/st.

Nytt! YPPERLIG soffa 5 995 kr (har en senare säljstart än övriga produkter i kollektionen), YPPERLIG tidningshylla 159 kr, YPPERLIG lampa 549 kr. Mattan är en OSTED 399 kr, som vi målat med snickerifärg för ett personligt uttryck.

Stylister: Pella Hedeby & Anna Lenskog Belfrage
Fotograf: Kristofer Johnsson

Senaste inläggen