HAY – Höstens mode är här!

Den kommande YPPERLIG kollektionen som i veckan visades ute på Artipelag Konsthall är ett lysande exempel på hur inredning och mode speglar varandra. Kollektionen består av tidlösa möbler i skandinavisk design som spelar mot lekfulla och modemedvetna accessoarer som till och med får följa med på höstens promenader!

För Mette och Rolf Hay, duon bakom designföretaget HAY, är det naturligt att formge produkter med utgångspunkt i en modemedveten stil, utmaningen var att göra det i en storskalig produktion tillsammans med IKEA, och man kan bara imponeras av resultatet. Kollektionen är ett levande bevis på visionen som IKEA kallar demokratisk design; hållbara produkter med kvalitet och funktion till ett pris som alla har råd med! Vi har många favoriter bland YPPERLIG inredningsdetaljer, den fina rundade spegeln är en, den gapande lilla boxen i mattlackat aluminium är en annan. Och det ska bli mycket spännande att se i vilket modereportage Mette Hays kasse dyker upp först, i höstens färger bordeauxrött och mossgrönt matchar den vilken outfit som helst.

YPPERLIG börjar säljas på alla varuhus den 6 oktober 2017.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Här ser vi hur YPPERLIG accessoarer bidrar till att förstärka höstens modebild.
 Nytt! YPPERLIG kasse stor 15 kr, YPPERLIG skrivset 99 kr, YPPERLIG bricka 79 kr, YPPERLIG kuddfodral, YPPERLIG pläd 89 kr, YPPERLIG bänk 399 kr.

Vi speglar oss i våra ting, i höstens YPPERLIG kollektion smälter inredning och mode samman till ett uttryck. Nytt! YPPERLIG 3-sits bäddsoffa 5995 kr, bäddmadrass ingår, YPPERLIG soffbord 399 kr, YPPERLIG kasse 15 kr, YPPERLIG kuddfodral 49 kr/st, YPPERLIG fåtölj 699 kr, YPPERLIG LED golvlampa 549 kr.

Grafiska mönster och pastellfärger är typiska kännetecken för HAY design, Nytt! YPPERLIG bricka 29 kr, YPPERLIG bricka 79 kr, YPPERLIG ljushållare 39 kr, YPPERLIG back med lock 39 kr.

Denna spegel i höstens mättade gröna färg har en hylla för t.ex. smycken eller nycklar. Nytt! YPPERLIG ljushållare 39 kr, YPPERLIG spegel 149 kr i lackat stål, YPPERLIG kasse 15 kr.

Stylister: Pella Hedeby & Anna Lenskog Belfrage
Fotograf: Kristofer Johnsson

Senaste inläggen