Hans drömkök, del 1

Varje kök startar med en dröm – även för en inredningsstylist! Möt den duktiga stylisten Hans Blomquist och se hur han tänker kring köksinspiration, och hur funktion och känsla styr hans olika val.

Hans har arbetat som inredningsstylist i snart 10 år, och innan dess jobbade han på IKEA i många år som art director med bland annat katalogen. Han har berättat om sina tankar kring att renovera kök.

– Alla mina idéer börjar med att jag skissar för hand, annars får jag inga idéer! Jag brukar också titta och samla på mig fina inspirationsbilder, berättar Hans.– Jag ville ha ett modernt träkök, men jag gillar också en mer avslappnad och rustik shakerstil, så varför välja! Han ville ha känslan från naturmaterial som trä, växter och linne i kombination med avskalade linjer och betong. Grått och svart sätter stämningen och fronterna i ljust askträ får köket att lysa upp. Lådor är en dröm för att snabbt hitta det man söker!

Nästa steg på väg mot drömköket var att fundera på formen och uppställningen. Hans valde ett kök uppställt efter en hel vägg och valde bort en köksö för att få plats med ett större matbord med plats att jobba vid, och ett planteringsbord, en annan passion förutom matlagning. Han valde också bort överskåp. “Jag ville inte störa de vackra väggarna, färgen och strukturen adderar så mycket känsla till köket, och eftersom jag inte har så mycket köksprylar så behöver jag inte överdrivet mycket förvaring.”

Ett drömkök kan vara minst lika funktionellt som vackert, låt dig inspireras av Hans personliga lösningar!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Prisexempel METOD/MAXIMERA bänkskåp med 3 lådor och ASKERSUND fronter i ask 2 312 kr/st, VINDRUM väggmonterad köksfläkt 2 295 kr, TJÄNLIG ugn 2 295 kr, BOSJÖN köksblandare 1 495 kr i borstad svart metall, SÄLJAN bänkskiva 449 kr/st, svart mineralmönster, HEKTAR taklampa 199 kr/st.

Prisexempel METOD/MAXIMERA bänkskåp med 3 lådor och ASKERSUND fronter i ask 2 312 kr/st, VINDRUM väggmonterad köksfläkt 2 295 kr, TJÄNLIG ugn 2 295 kr, SÄLJAN bänkskiva 449 kr/st, svart mineralmönster, HEKTAR taklampa 199 kr/st, VARDAGEN kökshandduk 39 kr/st, VARDAGEN skål 49 kr, klarglas, VARDAGEN bringare med gradering 29 kr, OUMBÄRLIG gryta med lock 159 kr, SINNERLIG burk med lock 129 kr.

Hans förvarar gärna torrvaror i glasburkar både för en snabb överblick och eftersom det ser så vackert ut. UTRUSTA trådback 129 kr/st, KORKEN burkar 12–29 kr/st, VARDAGEN burk med lock 39 kr/st.

I slutet på köksuppställningen gjordes plats för ett par SORTERA avfallskärl med lock 59 kr/st, 37 l. SINNERLIG burk med lock 129 kr, PROPPMÄTT skärbräda 29 kr.

Ett gammal bord fick bli växtbänk för omplanteringar, de öppna hyllorna är perfekt förvaring  för krukor, EKBY JÄRPEN/EKBY VALTER vägghylla 185 kr/st, SINNERLIG pall 595 kr, NORRARYD stol 595 kr.

Stylist: Hans Blomquist
Foto: Andrea Papini

Senaste inläggen