“Hacka” din IKEA möbel hållbart

I boken 99 hacks, av inredaren och journalisten Monica Karlstein, finns massor av inspirerande och tydliga instruktioner till hur du uppdaterar och förnyar IKEA möbler som får ett nytt hållbart liv, och kanske en helt ny funktion.

Boken är indelad utifrån olika rum med projekt som har varierande svårighetsgrad så att alla, både nybörjare och hemmafixproffs ska kunna välja ut sina favoriter. – Jag hoppas att boken ska inspirera till att stanna upp och bli lite mer hållbar – i plånboken, i naturen och i dig själv, och att den samtidigt kan ge dig ett hem att njuta av och trivas i, säger Monica. – För mig är IKEA-hacking ett sätt att ta möbler vi redan har hemma till en ny dimension och ge dem ett lite längre liv. Monica tycker om att jobba med naturmaterial som läder, rotting, jute och lin, men också färg och tapeter som kan göra så stor skillnad! Många av hennes hacks och kreativa inredningstips hittar du på Hemmafixbloggen.

Några av Livet Hemmas favoriter är det välgjorda hacket på sängen GJÖRA i massiv björk, med en gavel i flätat läder ger den sovrummet en handgjord och naturlig känsla. Skåpet IVAR, alla IKEA hackers favorit, tycker jag att Monica tagit till nya höjder, med dörrarna i olika flätade material, wow! Ett enkelt, men visuellt mycket effektfullt hack, är att sy på knappar på soffkuddarna till den populära SÖDERHAMN soffan.

Anna Lenskog Belfrage, Livet hemma redaktionen

Förberedd på att hacka! Naturmaterial som läder och rotting i kombination med färg och tapeter kan förändra möbler på så många sätt.

Ett IVAR skåp där de massiva trädörrarna sågats ut och fått ett luftigt uttryck.

Här har sängen GJÖRA fått en gavel i ljus flätat läder, ett konsthantverk i sig, och skönt att luta kuddarna mot och läsa.

Med bara några enkla knappar får SÖDERHAMN soffan ett nytt uttryck.

En både funktionell och visuell detalj är tidningsförvaringen i läder.

Med ett IVAR skåp, lite färg och läder får du detta stiliga resultat.
Foto: Monica Karlstein

Boken “99 hacks – Från massproducerat till genuin”. På Hemmafixbloggen hittar du också många av Monicas tips och hacks.

Idé och styling: Monica Karlstein
Foto: Anna Kubel

Senaste inläggen