Golvas av IKEA ART EVENT 2019

Den femte upplagan av IKEA Art Event tar mattan till nya konstnärliga nivåer och ger oss även nya perspektiv på hur vi placerar våra konstverk; på golvet, väggen eller varför inte i taket? Visionen har varit att göra bra konst tillgänglig för många, check på den!

Mattorna som alla utstrålar lust och energi med djärva uttryck och motiv, är skapade av ledande konstnärer och formgivare från olika delar av världen. En av de mest namnkunniga är Virgil Abloh, herrdesignchef för modehuset Louis Vuitton och grundare av modemärket Off-white. – Jag ville ge ett ironiskt svar till typen av inredning där vardagsrummet bara är ett showroom och inte en plats för att leva, säger Virgil Abloh. Mattorna är tillverkade i naturmaterial, sju av åtta vävs för hand i Indien, det gör varje exemplar unikt med levande texturer och färger. Den 2 maj lanseras en begränsad upplaga med åtta unika mattor på IKEA i Stockholm, Göteborg och Malmö. Konstnärerna bakom IKEA Art event 2019 är: Virgil Abloh, USA, Chiaozza: Adam Frezza och Terri Chiao, USA, Craig Green, Storbritannien, Misaki Kawai, Japan, Seulgi Lee, Korea, Noah Lyon, USA, Filip Pagowski, Polen, Supakitch, Frankrike.

Anna Lenskog Belfrage, Livet hemma redaktionen

 

Nytt! IKEA ART EVENT 2019 matta 2 995 kr, kort lugg, design Misaki Kawai, Japan.

Virgil Abloh, här sittandes på sin egen matta “KEEP OFF”.

Nytt! IKEA ART EVENT 2019 matta 2 995 kr, kort lugg, “KEEP OFF”, design Virgil Abloh, en kommentar till att vardagsrummet lätt blir ett showroom.

Nytt! IKEA ART EVENT 2019 matta 3 495 kr, kort lugg, design Supakitch, Frankrike.

Konstnärsduon Chiaozza, Adam Frezza och Terri Chiao, USA, här med sin matta.

Nytt! IKEA ART EVENT 2019 matta 3 495 kr, kort lugg, design Chiaozza, USA.

Nytt! IKEA ART EVENT 2019 matta 1 295 kr, slätvävd, design Filip Pagowski, Polen.

En fin materialdetalj. Nytt! IKEA ART EVENT 2019 matta 1 295 kr, design Filip Pagowski.

Senaste inläggen