Gläns i köket med husmorstips!

Skafferivara mot kniviga fläckar
Står du och skrubbar spisen från stänk vid matlagning utan framgång? Du kämpar med fläckar som till slut måste tas bort med starka kemikalier? Gör inte det! Med lite bakpulver från skafferiet kan du få bort några av de envisaste fläckarna. Häll lite ättika på spisen och strö över bakpulver, låt stå en stund och torka sedan av med ljummet vatten. Spisen blir som ny igen.

Hur blir man av med irriterande blomflugor?
Blomflugor, eller bananflugor som de ofta kallas, är inte ovanliga i köket såhär års. De gör sig hemma bland till exempel nyinköpt frukt eller så kalasar de under diskbänken bland soporna. Här kommer ett tips till dig som har tröttnat på att de är precis överallt. Blanda lika delar honung, eller vinäger, och vatten i ett glas för att locka dit flugorna och toppa med ett par droppar diskmedel för att ta bort ytspänningen. Vips så är problemet borta!

Porslin som missfärgats
Hur tar man hand om de där tråkiga, bruna fläckarna i te- eller kaffekoppen? Blanda lite bakpulver med vatten och häll i koppen som är missfärgad och låt stå ett tag. Om du vill fräscha upp din toalett och bli av med missfärgningarna så finns det ett mycket lätt och effektivt tips för dig. Häll i ättika i toalettstolen och låt stå över natten. Ättika kan även användas mot de tuffaste avlagringarna i tekoppen – det är som trolleri för ditt porslin!

husmorstips_1

Senaste inläggen