Glammig stil med textil

I det här vardagsrummet har Anna Lundblad, som är inredare på IKEA, skapat tre olika stilar med textil. Genom att byta gardiner, kuddfodral och sofföverdrag förändrar du enkelt ett helt rum. Först ut är den glamourösa stilen!

Den här omtyckta stilen andas svunna tider, lyx och Hollywoodglamour. Här skapad av en ny textilserie på IKEA som heter DAGNY. Färgskalan går i sobert grått, ljusbeige och rosa i olika toner.

– Här har jag arbetat med olika strukturer och material, matt och blankt och boucléyta. Det ger en känsla av lyx, men den kostar inte så mycket, säger Anna Lundblad. 

Den glamourösa stilen innebär tjocka och svulstiga textilier. Ju mer textil desto bättre, menar Anna. Hon tycker inte att man ska vara rädd för att ta i. Hellre fem kuddar än två. Och köp inte likadana kuddar! Se till att de har olika former, storlekar, mönster och färger så blir det en skön blandning i soffan. Ha inte heller samma textil på kuddar och gardiner.

– Låt gardinerna hänga ända ner. De ger ett förlängande intryck. Och när du väljer så här mörka gardiner, tänk på att de inte ska sitta för tätt ihop. Häng dem långt från fönstret och smycka väggen snarare än fönstret, tipsar Anna.

Med de här textilierna fixar du glammig stil:

DAGNY Gardinpar 599 kr/par

DAGNY Panelgardin 99 kr/st

HENRIKA Pläd 249 kr

ÅDUM Matta 995 kr

DAGNY Kudde 129 kr/st

HENRIKA Kuddfodral 69 kr/st

IKEA STOCKHOLM Pläd 249 kr

Nästa vecka fixar Anna Lundblad japansk stil med textil, missa inte det!

Senaste inläggen