GJÖRA – en vinnare i sovrummet

Sängen GJÖRA, designad av Monica Mulder, utsågs till vinnare i kategorin ”Bästa sovrumsprodukt” på ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017. Motiveringen: ”Sängram och klädhängare i ett – en säng i massivt trä som utmanar och inspirerar den traditionella formen.”

Och visst är GJÖRA en vinnare –  även i våra ögon. Här har vi inrett traditionellt med den högre gaveln som huvudgavel och dekorerat med en ljuv drömfångare av överblivna påskfjädrar. Gaveln fungerar även fint för montering av klämspotlight eller arbetslampan TERTIAL som sänglampa. Men sängen kan lika gärna placeras med den höga delen som fotände då den får dubbel funktion och kan användas som klädhängare.

Vi älskar också det mjukt rundade formspråket och träets naturliga ton som tillför en mjuk inramning i sovrummet. Den mjuka formen inbjuder till en skönt avslappnad, luftig och naturlig inredning som vi förstärker genom att bädda med mjuka tvättade bomulls- och linnestrukturer. Dessa gör sig allra bäst bäddade med en handvändning där den skrynkliga looken förstärker den avslappnade känslan. I det här sovrummet vill vi stanna hela dagen, vi öppnar upp och låter det fluffiga täcket vädras över sänggaveln.

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

GJÖRA sängstomme i björk, 2 195 kr, TERTIAL arbetslampa 79 kr/st, HELMER lådhurts på hjul 299 kr, VARDAGEN tekanna, 79 kr, VARDAGEN tekopp med fat, 29 kr/st, BUMERANG byxgalge, 10 kr. Den härligt avslappnade bäddningen får du med bäddset i tvättad bomull och linne. ÄNGSLILJA, påslakan med 2 örngott, 349 kr och Nyhet! PUDERVIVA påslakan med 2 örngott i naturfärgat linne med fin knytdetalj, 799 kr. Fluffigt täcke HÖNSBÄR med mer fyllning, från 349 kr. På golvet följer vi upp den naturliga känslan med Nyhet! IBSKER matta i ofärgad ull, 2 495 kr. FLÅDIS korg, 99 kr har vi målat med ett lager överbliven vit väggfärg för att förstärka det skira uttrycket i rummet.

Prisbelönt vinnare för sin sköna form och smarta funktion, GJÖRA sängstomme, 2 195 kr. Här har vi återanvänt överblivet påskpynt och skapat en enkel drömfångare från huvudgaveln. TERTIAL arbetslampa 79 kr/st, BOMERANG byxgalge, 10 kr. Fluffig och inbjudande räddning med ÄNGSLILJA, påslakan med 2 örngott, 349 kr och Nyhet! PUDERVIVA påslakan med 2 örngott i naturfärgat linne, 799 kr.

Nyhet! IBSKER matta i ofärgad ull, 2 495 kr är mjuk och skön att kliva ner på med bara fötter. Dessutom dämpar den mjuka mattan ljudbilden i rummet på ett behagligt sätt. Naturligt och med ett enkelt poetiskt uttryck med det fina flätmönstret som finstämd detalj. Bonustips! Förstärk det skira uttrycket i inredningen med ett lager vit färg på förvaringskorgen FLÅDIS, 99 kr. Ett effektfullt DIY som bara tar några minuter. GJÖRA sängstomme, 2 195 kr, Nyhet! PUDERVIVA påslakan med 2 örngott i naturfärgat linne, 799 kr, HÖNSBÄR täcke med mer fyllning, från 349 kr.

Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen