Gästbloggare: Vårvackert i vas

Vår för mig är färg och doft, sirliga former och mycket känsla! En rejäl bukett att färgsätta vardagen med. Hyacinter är underbara vårblommor, trots att många fortfarande förknippar dem med jul.

 

Hotta upp din vårbukett med ätbart. Stick valfria grönsaker på en grillpinne och sätt i den färdiga buketten. Jag har använt vitlök (hel) och majrova. Bind fast buketten med bast eller vanligt snöre för en kompakt känsla, det behövs också för att pinnarna ska sitta stadigt. I en rejäl vas som PS BRUNN får du i den maffigaste av buketter.

Att samla ett gäng vaser på en bricka är ett snabbt och enkelt sätt att fira våren. Blanda friskt med olika höjder och former. Välj vaser som är som små smycken i sig.

Vasen PERSIKA har den finaste formen och blir fulländat vacker med endast några få blommor i (ekonomiskt är aldrig fel). Jag gjorde en liten bukett med ranunkel, en enkel kvist från en vaxblomma och mimosa. Vasen SNÄRTIG med sin höjd passar perfekt som en vas i grupp – använd den till högre blommor eller kvistar.

När du låter samma sorts blommor återkomma i alla vaser bildas en vacker helhet. Här ranunkel och mimosa i den friskt turkosa vasen SALONG.

Minna Mercke Schmidt, Blomsterverkstad, för Livet Hemma

Blommor som jag använt:

Hyacint

Ranunkel

Vaxblomma

Mimosa

Tulpan

Tulpan på lök

Fotograf: Minna Mercke Schmidt

Senaste inläggen