Gästbloggare: Plats för personlighet

Här är ytterligare ett exempel på att pyssel varken behöver ta lång tid eller mycket plats. Våga visa vem som bor i hemmet, låt personligheten tala genom att samla ihop det du gillar till små och stora stilleben så kickar kreativiteten igång. Viktigast av allt är att komma ihåg att det inte finns några rätt eller fel. Länge leve personligheten!

Johanna Laskey, Tant Johanna, för Livet Hemma

Det gamla medicinskåpet fungerar som mitt skyltfönster, här samlar jag sådant som inspirerar mig och skapar stämningar för stunden. På skåpet står en hel klunga med BLOMSTER ljusstakar tillsammans med favoriten BJÖRKEFALL ljusstake, här syns även ankan St Erik som numera är en kär familjemedlem.

Böcker är inte bara till för att läsas, de kan även vikas till fina små konstverk. I skåpet syns även en del av min samling av gamla glasflaskor. Gamla lampor är roligt att fynda på loppis. Jag tycker att de är finast att ha utan lampskärmen så att den snygga glödlampan HALOGEN syns. Låt naturen komma in i hemmet i form av växter, det skapar snabbt ett trevligt intryck och gör att man trivs. Bakom de stängda dörrarna har jag fullt av papper och annat pysseltillbehör.

En klädställning kan användas till mer än bara kläder, här har jag hängt upp mina pom poms i GRUNDTAL S-krok. Bakom står den den egengjorda tavlan med text ur psalmen ”Den blomstertid nu kommer”och framför syns KVARNVIK ask i set om tre som även de får agera förvaring av pysseltillbehör samtidigt som att de är snygga.

Att göra en alldeles egen pom pom-girlang är lättare än vad man kan tro och perfekt att skapa olika stämningar med. Till våren är det till exempel  fint att använda sig utav färgglatt silkespapper och nu till julen har jag en mindre variant i olika röda nyanser som dekoration i julgranen. Allt du behöver är silkespapper, ståltråd, ett tjockare papper för att klippa till valfria former, tråd och sax. Här på bild syns även träkulor som man kan trä på som en rolig detalj. I den största av KVARNVIK askarna ryms silkespapper. Jag använder mig av denna beskrivning men glöm inte att det är din fantasi och smak som sätter gränserna, det går att variera i det oändliga.

Foto: Anders Jungermark

Styling: Johanna Laskey, Tant Johanna

Senaste inläggen