Gästbloggare: Julfika

Att träffa nära och kära under juletid är bland det viktigaste för mig. Vänner och familj som bor långt bort kommer hem och ibland är tiden knapp, då är julfika det allra bästa att bjuda på.

Det krävs inte så mycket mer än pepparkakor, lussekatter, kanske något julgodis och för att lyxa till det gör jag egen varm choklad med grädde. I ärlighetens namn är det myskänslan som är det viktigaste!

Johanna Bradford, Tant Johanna, för Livet Hemma

 

Att duka fram allt på ett bord, som en liten buffé är både fint och praktiskt. Det skapar en härlig stämning och man kan lägga lite tid på att göra fint kring bordet, på väggen här hänger kransar och grankvistar om vartannat. Sätt fram allt på bordet i skålar, burkar, stapla upp tallrikarna, använd ungsformar och skärbrädor som uppläggningsfat. GEMAK durkslag blir fin att använda som skål, här fylld med äpplen.

I muggarna GÄLL serveras varm choklad och FÖRTJUST värmeljushållare får agera godisskål.

Blanda gärna gammalt och nytt porslin. Här har ARV tallrikar och assietter blandas upp med FRODIG assiett och skål samt loppisfyndade tallrikar. I en gammal glasburk har en hyacint placeras och TERAPI smörkniv skymtar även i bild.

I rottingfåtöljen AGEN ligger kudden PERS och på tallriken ARV ligger en lussekatt i väntan på att få ätas upp.

Skippa pappersservetter och lägg lite tid på att vika TEKLA kökshanduk, knyt ett snöre om och stick i en grön kvist. Vips så känns allt lite mer arbetat!

KONCIS ungsform och MAGASIN skärbräda står lutade mot en gammal trälåda och i BURKEN burk ligger skurna pepparkakor. I SOCKERÄRT vas står en julbukett av amaryllis och eucalyptus och sprider väldoft.

Foto: Amelia Widell

Styling: Johanna Bradford, Tant Johanna

Senaste inläggen