Gästbloggare: Inramat

Att sätta första spiken på en tom vägg kan vara lite ångestladdat, i alla fall för mig som kan ha tavlor stående på golvet i månader. Men med rätt tänk och lite struktur så behöver det inte blir så farligt.

Bestäm dig för en vägg och rensa golvet framför så att du har plats att lägga ut alla tavlor för att få till en bra layout. Börja med den största tavlan. Jag startade med en av bilderna från IKEA PS 2014 och jobbade mig sedan vidare utifrån den. När du är nöjd med helheten så kan du börja spika.

Var inte rädd för att experimentera med ramar i olika storlekar och material och fyll väggen med det du tycker är fint. Passar inte bilden riktigt den ram du har så kanske inte det gör så mycket? Sätt upp saker som inte är just tavlor – jag tyckte att galgen från kemtvätten var himla fin så den fick en plats på min tavelvägg.

Maria Riazzoli, RIAZZOLI, för Livet Hemma

ikea_inramat_riazzoli_inspiration_1

Stor tavla IKEA PS 2014, liten tavla IKEA PS 2014 i NYTTJA vit ram 50×70 cm, Tupp FJÄLLSTA inramad i RIBBA ram 50×40 cm . GLADSAX svart ram 32×32 cm , 4 st ALEX lådhurtsar som satts ihop ställts direkt på golvet utan hjul, BEKVÄM köksstege/pall.

ikea_inramat_riazzoli_inspiration_2

En stadig stegpall kan vara bra när tavlorna ska hängas!

ikea_inramat_riazzoli_inspiration_3

Måttband är bra att ha tillhands men annars brukar ögonmåttet funka bra. Ser det bra ut så är det oftast bra. FULLFÖLJA sax, ramar NYTTJA vit och RIBBA svart.

Foto: Benjamin Bergh

Senaste inläggen