Gästbloggare: Hemma hos Pernilla

Hemma hos Pernilla förändras inredningen ganska ofta eftersom nya saker ständigt kommer innanför dörren. Sambon Gustav har utfärdat köpstopp men det biter inte på Pernilla som enligt sig själv är prylgalen. Prylgalen och med stor känsla för färg och form,  en kombination som gör att hemmet blir personligt, välkomnande, vackert och funktionellt.

I vardagsrummet är tonerna varma mot vita väggar som lyfter nyanser av grönt, brunt och lilarosa. Resminnen blandas med loppisfynd, nyinköpt och egentillverkat. Schäslongen KIVIK är en favoritplats fylld med kuddar och fårskinn. Den gamla trälådan hittade Pernilla på loppis, när den fick plats i vardagsrummet fick soffbordet IKEA PS agera sideboard  istället, och det funkar ju också bra!

Sakerna är ordnade i grupperingar, en med gamla flaskor, en med böcker i travar och så växter i gamla lerkrukor, ordning och reda, då syns de små roliga detaljerna bättre, till exempel den lilla träelefanten som Pernilla och Gustav köpte på en resa till Sri Lanka.

Anna & Pernilla, för Livet Hemma

Schäslongen KIVIK är en skön sittplats med URSULA stora kuddar i linne. Lampan HEKTAR ger bra ljus och böckerna ligger staplade i hyllan. Bordet IKEA PS 2012 är perfekt både som ett extra soffbord eller som sideboard. På det står Pelargonia Rexblommor som är planterade i STOCKHOLM fat i brunt glas. På trälådan står ljusstaken IKEA PS 2012 och espressokoppar ur STOCKHOLM kollektionen. Taklampan har Pernilla sytt av linnetyget AINA som säljs på metervara.

Vackert färgade glasflaskor står i en fin samling på soffbordet IKEA PS 2012,  i fatet STOCKHOLM är blommor med vackert färgade blad planterade.

Ett av Pernillas bästa köp på IKEA är karmstolen IKEA PS 2012. Den utgör tillsammans med lampan ARÖD och bordet IKEA PS 2012 ett vackert stilleben i vardagsrummet. Tavlan är en skiva målad med griffelfärg.

 

Styling: Anna & Pernilla. Anna Malmgren och Pernilla Jansson

Foto: Therese Winberg

Senaste inläggen