Gästbloggare: Härlig uteplats

Finns det något härligare än en uteplats som tåls att vara på hela dagen lång? En matplats där både frukost, lunch och middag kan intas och däremellan 11-kaffe och 15-fika är ett måste samt plats för att dra sig undan lite, kanske läsa en bok eller bara ta en tupplur. En uteplats för många eller kanske bara för dig själv. En härlig uteplats helt enkelt!

Att ha matplatsen nära huset är ett stort plus eftersom att det bara är att langa ut grejerna direkt till bordet.

Johanna Bradford, Tant Johanna, för Livet Hemma.

Spetstyget GULLDIS blir bra som bordsduk och får ligga ute dygnet runt. Kring bordet står LÄCKÖ och MÄLARÖ stolar och på gräsmattan ligger TÅNUM trasmattor för att skapa en mysig känsla och det där med att klippa gräset tycker jag är överskattat. Korgen SALMBÄR får agera förvaring åt extra filtar, mattor och annat som kan tänkas behövas vid en uteplats. SOLVINDEN lampor hänger i träder och är minst lika fina dag som natt.

På bordet ligger TEKLA och ELLY kökshandukar blandat med AINA metervara i bitar lite omlott och skapar på så sätt en löpare. 15-fikan har dukats upp på PROMENAD tallrik och FRODIG assiett, i KORKEN flaska väntar svalkande äpplemust. I KNARRA korg ligger blommor som precis plockats och väntar på att få bli utplacerade i ENSIDIG vaser.

Bakom bordet finns en platsbyggd bänk som agerar både avlastningsyta och extra sittplatser. Här i en gammal trädåda står ROTERA ljuslyktor, KORKEN burk, ARV skål, fler TEKLA och ELLY kökshandukar samt POKAL glas.

En liten bit bort från matbordet har en lugn plats under ett träd skapats med hjälp av en madrass som klätts med EMMIE KNOPP gardinlängd. I trädet har BRYNE sänghimmel hängts upp, kuddfodralet är från bäddsetet BJÖRNLOKA. Önskar man fler kuddar finns GOSA klädd i kuddfodralet URSULA och EMMIE RUND vid sidan om.

SOLVINDEN slinga hänger och dinglar precis ovanför.

Foto: Amelia Widell

Styling: Johanna Bradford, Tant Johanna

Senaste inläggen