Fridas hållbara klapptips

Varför inte satsa på ett mer hållbart julfirande i år och ge bort klappar som gör gott i dubbel bemärkelse? IKEA har massor med bra alternativ och finfina klappar för alla!

Den viktigaste aspekten av att ge bort julklappar handlar ju om att visa omtanke, så varför inte göra det med hjälp av mer hållbara gåvor som också producerats med hänsyn till miljön. Här är mina bästa julklappstips som funkar till både mamma och pappa, far- och morföräldrar, syskon och kompisar. Allt från saker som sätter guldkant på vardagen (sköna påslakan och badhanddukar som producerats av mer hållbara bomullsodlingar) till nya träredskap till köket för den som vill kickstarta en plastbantning i köket. För den som gillar att baka har IKEA fina formar i aluminiserat aluminium och för den som precis flyttat hemifrån kanske en fin pall i FSC-märkt trä kan vara något? Handspegeln VINTER i bambu (som är ett av världens mest snabbväxande naturmaterial) är en fin detalj i var mans hem och och har du problem att hitta en bra klapp till den som har allt så rekommenderar jag IKEA’s batteridrivna LED-blockljus eller UTZ-certifierat espressokaffe. Med dessa tips önskar jag en riktigt God jul, i dubbel bemärkelse!

Frida Ramstedt, för IKEA Livet Hemma

ikea_fridas_hallbara_klapptips_inspiration_1

BLÅVINDA påslakan 1 örngott beige 299kr, ÅFJÄRDEN badhandduk vit 119kr, RÖRT sked i bok 19kr, RÖRT gaffel i bok 19kr, VARDAGEN bakform silverfärgad 49kr/2 st, PÅTÅR espressokaffe ekologisk och UTZ-certifierad, VINTER handspegel 59kr, STÖPEN LED blockljus batteridriven vit 79kr/3 st, NORRÅKER pall i vit björk 299kr.

Senaste inläggen