Följ med på en designresa!

Här kommer bilder på vår nya, tillfälliga designkollektion i begränsad upplaga. Kollektionen Kryddstarkt är full av roliga detaljer skapade under en äventyrlig designresa i Vietnam och Indien. Kryddstarkt släpps på åtta utvalda varuhus torsdagen den 5 maj.

– Vi ville göra något annorlunda. Det fick inte bli lagom eller för perfekt. Jag hoppas att man blir glad när man ser kollektionen, säger Lars Dafnäs, designchef.

ALBACKEN bord finns i 288 exemplar och kostar 1 295 kr.

Under bilfärden från Delhi till fabriken såg designteamet indiska sängar, sådana där som människor vilar på utomhus i skuggan, och de gjorde en egen tolkning.  

Det låga bordet ALBACKEN kan även bli fotpall och sektionsfåtölj. Sätt bordet på terrassen och möblera det med sköna kuddar så har du en annorlunda vilstol! Rottingvasen AVVITA har ett lock och kan bli en gömma för en stickning eller annat trevligt pyssel. Pallen ALBACKEN ger extra sittmöjligheter och går att sprida ut som små utropstecken i hemmet.

Den röda rottingfåtöljen ALBACKEN finns i 234 exemplar. Pris 799 kr.

Första stoppet för vårt designteam från Älmhult var en lampfabrik i Indien. Färgerna i Indien är annorlunda än här hemma i Sverige. Våra designers tittade på husfasader, kläder och plockade blommor utanför fabriken. På så vis hittade de en färgskala och skapade en kombination av färger som håller ihop kollektionen. Rottingfåtöljen ALBACKEN finns i rött, turkos och currygult. 

Designresan fortsätter med nya bilder på fredag!

Varuhusen som kommer att ha Kryddstarkt är Kungens Kurva i Stockholm, Barkarby i Stockholm, Uppsala, Västerås, Bäckebol i Göteborg, Kållered i Göteborg, Helsingborg och Malmö.

 

Medlemmar i IKEA FAMILY som bor nära ett av dessa varuhus kommer att få chansen att gå på ett kryddstarkt mingel och bli först att se och handla kollektionen. Missa inte det! Platserna är begränsade så först till kvarn gäller. Inbjudan går ut med e-post så glöm inte att uppdatera din IKEA FAMILY-profil med din e-post adress på här. OBS! För att få inbjudan måste dui din profil ha valt att tillhöra något av de åtta IKEA varuhus som säljer designkollektionen Kryddstarkt. Bli FAMILY medlem här om du inte är det redan!

Fotograf: Patric Johansson

Stylist: Saša Antić

 

 

 

Senaste inläggen