Fint i februari

Den här månaden hjälper jag våren på traven med vackra buketter, knoppande kvistar, vårlökar och fina fåglar på bild. Dessutom fixar jag enkla DIY-handtag till det klassiska furuskåpet IVAR.

Ute hörs redan fågelkvitter, inne inspireras jag av och gör vårfint med den nya affischen BILD Fågelliv med motiv av Clara Wells. Persikokvistar, ett fång av anemoner, ranunkel, vaxblomma och eukalyptus hjälper också till att bättra på vårkänslorna, precis som pärlhyacinten i det lilla växthuset VINDRUVA.

Med vårljuset brukar också lusten att förnya hemma komma. Här har jag tagit mig an ett enkelt projekt och uppdaterat IVAR med nya handtag av ett gammalt läderskärp och spik med stort huvud! Lätt som en plätt och roligt dessutom!

Frida Eklund Edman, Fridasfina för Livet Hemma

ikea_IVAR_blommor_inspiration_1

Nyhet! BILD bild Fågelliv 89 kr/st. IKEA PS 2012 karmstol 399 kr, SINNERLIG bringare 79 kr,  liten VÅRVIND vas 39 kr/set om 2, IVAR skåp finns i två olika storlekar, svarta ÅTGÅNG vaser 79-99 kr/st, VINDRUVA växthus 99 kr/set om 3, SIPPRA väggklocka 149 kr.

ikea_IVAR_blommor_inspiration_2

Vårblommor i väntan på vas och IVAR skåp med sina nya handtag av ett återvunnet läderskärp.

ikea_IVAR_blommor_inspiration_3

Pärlhyacinten växer så det knakar i det lilla drivhuset VINDRUVA. Att låta rotsystemet, jorden och lökarna synas blir en effektfull installation. SINNERLIG bringare 79 kr, SIPPRA väggklocka 149 kr.

ikea_IVAR_blommor_inspiration_4

Det är svårt att få nog av säsongens blommor… SINNERLIG bringare 79 kr

ikea_IVAR_blommor_inspiration_5

EXTRA DIY-TIPS: LÄDERHANDTAG TILL IVAR

Visst är skåpet IVAR fint precis som det är, men ibland är det kul att få addera något eget till en redan färdig möbel. Till de här handtagen behöver du ett gammalt skärp eller överbliven läderbit. Leta sedan i bygghandeln, eller varför inte i en gammal ”bra-att-ha-låda”, efter passande spikar, nitar eller skruvar med snygga huvuden.

Klipp till skärpet/läderbiten i två lika långa/breda bitar. Vik sedan ihop varje bit på mitten och gör ett förberdande hål genom bägge ändarna med en syl eller vass spik. Mät sedan ut en bra placering på skåpet och spika fast de nya handtagen – klart!

– Lycka till!

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen