Färgstark IKEA PS

Om några veckor släpps IKEA PS 2017 i varuhusen. En av årets snackisar är en kombinerad filt och jacka signerad Hanna Dalrot som också haft en hand i färgsättningen av produkterna.

Kulörta färger, starka kontraster och detaljer som lyfts fram med hjälp av färg. IKEA PS 2017 vibrerar av ungdomlighet och flirt med 90-talet.
– Det är ett stort team av formgivare som skapat produkterna, både nya som jag själv, och etablerade som till exempel Thomas Sandell. Tillsammans med Ida Petterson och formgivarna satte vi en kulörmässig ram för projektet, berättar Hanna Dalrot.

ikea_hanna_dalrot_inspiration_1

Nyhet! IKEA PS 2017 är för alla som vill gå sin egen väg. Femtio produkter för fritänkare. Det märks inte minst i färgvalet som designern Hanna Dalrot haft del i. Bland annat hennes IKEA PS 2017 pläd i grönt/gult 299 kr och IKEA PS 2017 pläd med dragkedja 347 kr/st. IKEA PS 2017 pläd i rött/blått 299 kr, ståendes ihoprullade på golvet IKEA PS 2017 sitt-/golvdyna 399 kr/st.

ikea_hannaps2017_inspiration_4

Nyhet! IKEA PS 2017 rullgardin för mörkläggning 249 kr/st som kan monteras i eller utanför fönsterkarmen. Design Hanna Dalrot.

Inspirationen hämtade de från naturen.
– Sveper man med blicken över landskapet syns de inte, men tittar man närmare, till exempel på en skalbagge eller mossa finns starka nästan fluorescerande färger som inspirerade oss.

IKEA PS 2017 har flera föremål som går att plocka isär och ta med sig. Textilföremål har sovsäcksförpackningar som gör dem lätt att packa och ta med sig. Färgsättningen där detaljer som sladdar och sömmar lyfts fram förstärker intrycket.

throwzipper-ikea-hannaps2017-inspiration-12

Bland de smarta föremål som media redan lyft fram finns Hannas filt som går att bära som en jacka. Den föddes ur ett experimenterande med filtar för att skapa en ny komfort. Skissen och idén till jackan tog form med hjälp av sax och nålar på ett golv hos leverantören i Kina.
– Jag hade ritat på plädar med olika former som man skulle kunna svepa runt sig, när jag stötte på det quiltade materialet hos vår leverantör. Den kändes väldigt rätt redan från början, berättar hon.

ikea_hannaps2017_inspiration_2

Nyhet! IKEA PS 2017 pläd med dragkedja av Hanna Dalrot 249kr/st, finns i mörkblått/grönt och helvitt.

ikea_hannaps2017_inspiration_3

Nyhet! Kviltad IKEA PS 2017 pläd i gult/grönt 299 kr, IKEA PS 2017 gungstol 2995 kr, design av Marcus Arvonen.

Det roar henne att så många känner ett behov av att placera saker i fack.
– Mina vänner har varit mycket nyfikna på hur jag tänkt: är det en jacka eller är det en filt? Ska IKEA börja sälja kläder nu?

Hanna Dalrot har en särskild kärlek till textil och tryck. På Stockholm Design Week i februari kommer IKEA att visa kollektionen STOCKHOLM där Hanna bidragit med textilmönster skapade utifrån akvareller.
– Det har varit en dröm för mig att designa för STOCKHOLM och en ära eftersom flera erfarna IKEA formgivare finns med i projektet. Jag hoppas att kunderna kommer att se mina mönster som ett sätt att ta med sig naturen in i sina hem och skapa samma harmoni som närheten till naturen ger.

IKEA PS 2017 släpps på varuhusen i början av februari.

Text: Johan Igetoft

Senaste inläggen