Ett YPPERLIG:t samarbete

I oktober kommer YPPERLIG, en spännande kollektion och det fina resultatet av ett nära och kreativt samarbete mellan danska designföretaget HAY och IKEA.

Precis som IKEA fokuserar Mette och Rolf Hay, duon bakom HAY, på att göra moderna möbler i tiden, inspirationen hämtar de från arkitektur, mode och konst. – Redan då vi inledde samarbetet med IKEA var vi tydliga med att vi ville göra en kollektion helt i IKEA anda, med genomtänkt design som fungerar över tid och till ett lågt pris, berättar Mette. – På IKEA är vi alltid nyfikna på omvärlden, vi tror på att jobba tillsammans för att åstadkomma något större och bättre som gagnar många människor, replikerar Marcus Engman, designchef på IKEA.

YPPERLIG kollektionen består av större möbler som soffor, bord, stolar, hyllor och belysning men innehåller också många fina accessoarer och textilier som är lite av ett HAY design signum. Den kanske mest uppmärksammade produkten av dem alla är Mette Hays redesign av en klassiska blå IKEA kassen, i YPPERLIG tappning för 15 kr, blir den definitivt en IT, eller ska vi säga IK bag att räkna med i höst!

YPPERLIG börjar säljas på IKEA den 6 oktober 2017.

Nytt! YPPERLIG bord 1995 kr, i massiv björk och askfanér, YPPERLIG karmstol 595 kr/st, YPPERLIG vas 249 kr, YPPERLIG vas 179 kr.

“En av favoriterna i kollektionen är “monoblockstolen” som tillverkas i en enda gjutning på bara trettio sekunder, ut kommer en stark men ändå lätt och bekväm stol, med vackra mjuka linjer. Vi tyckte så mycket om den att vi gjorde både en stol och en lägre fåtölj.”
Rolf Hay, designer

Nytt! YPPERLIG ljushållare i lackat aliminium 39 kr, mörkgrå och grön.

Nytt! YPPERLIG kasse stor 15 kr i grönt, gul/svart och mörkröd/vit.

“Den blå kassen är en av de mest välkända produkterna hos IKEA – men som inte är så uppskattad för sin design. Så vi behöll dimensionerna och uppdaterade den med nya mönster och färger. Det är en hyllning till en ikonisk produkt!
Mette Hay, designer

Nytt! YPPERLIG kuddfodral 49 kr i olika färger.

Rolf och Mette Hay.

Se filmen om YPPERLIG karmstol.

Senaste inläggen