Ett badrum – två stilar

Jag har nog sagt att våren är på ingång i minst två månader, men nu kan jag nästan lukta mig till den. Nya årstider sätter ofta sprätt i fingrarna och jag blir alltid sugen på att (med små medel) förändra något i hemmet. Det behöver inte alltid vara färgen på kuddarna, den här gången har jag gett mig på badrummet.

Ett badrum kan ibland kännas ganska statiskt och oföränderligt i sitt uttryck, men så behöver det verkligen inte vara. Du kan med små medel och en mindre budget faktiskt göra stora förändringar i ditt badrum. Två stilar som jag går igång på just nu är lindblomsgrönt och 70-talsvibbar. Det gröna faller sig ganska naturligt då det håller sig till en ton i ton skala med inslag av kromade och svarta detaljer. Det osar rent och fräscht vilket känns passande i ett badrum om du frågar mig. Den mintgröna färgen på bänkskivan VISKAN matchas både enkelt och vackert ihop med gröna växter och blad.

Det bruna är lite mer vågat och galet men inte heller så svårt att få till. Väljer du en knasig terazzo eller kakel i 70-talets färgskala är det fint att bryta av med en tidlös kommod och blandare. Här har jag valt ut HEMNES mörkbetsade variant tillsammans med den stilrena tvättställsblandaren BROGRUND. Våga blanda material, former och mönster och jobba med grafisk värme så är du hemma i denna stil.

Fler inlägg med badrumsinspiration hittar du här.

Linnea Salmén, Livet Hemma redaktionen 

BROGRUND tvättställsblandare 695 kr, lådfront från HEMNES kommod med tvättställsblandare 2 295 kr, FRÄCK spegel 79 kr, BADAREN badrumsmatta 49 kr, SVARTSJÖN krokhängare 49 kr, DRAGAN box set om tre 129 kr, ÖSTERNÄS läderhandtag 119 kr/2 st, Nytt! TOLKEN bänkskiva i marmormönster 300 kr, BALUNGEN mugg 79 kr.

VISKAN bänkskiva 250 kr, ÖSTANÅ vägglampa 149 kr, TYSNES bordsspegel 159 kr, Nytt! HAMNSKÄR blandare 895 kr, YPPERLIG back med lock 59 kr, BALUNGEN dubbelkrok 59 kr, INGBRITT kökshandduk 29 kr/2 st, GRÅSIDAN låda set om fem 59 kr, EKOLN tvålpump 49 kr, HÄREN gästhandduk 15 kr/2 st. 

BROGRUND tvättställsblandare 695 kr, BADAREN badrumsmatta 49 kr, SVARTSJÖN krokhängare 49 kr, Nytt! TOLKEN bänkskiva i marmormönster 300 kr, ÖSTERNÄS läderhandtag 119 kr/2 st.

Nytt! BROGRUND takduschset med termostatblandare 1 695 kr, VOXNAN tvålpump 69 kr. 

Nytt! VOXNAN takduschset med termostatblandare 1 895 kr.

Stylist bild 1-3: Linnea Salmén 
Fotograf bild 1-3: Ragnar Ómarsson 

Senaste inläggen