EFTERTANKE – grafisk fingertoppskänsla

Den 27 oktober kommer den tillfälliga kollektionen EFTERTANKE till varuhusen. Kollektionen är det fina resultatet av ett långsiktigt samarbete mellan IKEA och Doi Tung Development i norra Thailand. Ett projekt som bygger på hållbar tillverkning och ett stort socialt engagemang i den lokala befolkningen.

I EFTERTANKE ingår handvävda textilier, unik keramik och pappersprodukter, där varje enskild påse eller ask är ett levande bevis på hantverksskicklighet och känsla för materialet. Effektfulla och levande grafiska mönster i svart och vitt pryder anteckningsböcker, askar och presentpåsar och harmonierar med keramiken i naturbeige glasyr och de mjuka textilierna i lugn gråskala. Ett tidigt men bra julklappstips till den som uppskattar skönheten i det naturligt enkla.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

EFTERTANKE presentpåsar och boxar är nog gåvor i sig själva. Nytt! EFTERTANKE presentask 99 kr/set om 2, EFTERTANKE presentpåse 49 kr/set om 3, EFTERTANKE bringare 149 kr, EFTERTANKE skål 49 kr.

Bark från det inhemska mullbärsträdet samlas in av byborna i regionen och säljs till Doi Tung. Mullbärsträdet är vanligt i området, och antalet träd har ökat under åren efter den återplantering som Doi Tung har genomfört.

Nytt! EFTERTANKE presentask 99 kr/set om 2, EFTERTANKE presentpåse 49 kr/set om 3, EFTERTANKE anteckningsbok 49 kr/set om 2.

Nytt! EFTERTANKE anteckningsbok 49 kr/set om 2, EFTERTANKE skissbok 79 kr.

Nytt! EFTERTANKE tillfällig kollektion består av textilier, keramik och pappersprodukter gjorda för hand av skickliga hantverkare.

Senaste inläggen