Dukningstips: Origami

Pappersvikningar och papperskonst har aldrig varit mer inne än nu. Varför inte använda det i dukningssammanhang? Här får du fem fina tips på hur du kan duka med papper som tema och skapa roliga detaljer i stort och smått.

1. Vik pappersblommor. Med hjälp av färgade eller vita pappersark kan du skapa fantastiska kreationer till bordet. Kommer allergiker på besök är det här den ultimata blomsterdekorationen att ställa på borden.

2. Skapa vackra löpare eller bordstabletter med pappersark och en hålslagare. Stansa mönster i kanterna, klipp runda underlägg, eller skapa skuggeffekter med vikta flikar. Ett snabbt sätt att sätta färg på ett bord.

3. Minns du barndomens pappersloppa? Vik en till varje gäst/kuvert och skriv små meddelanden i flikarna, så kan de avändas som konversationsstartare. Perfekt om du bjuder vänner som inte har träffat varandra tidigare, och en rolig lek även till barnbordet.

4. Bryt servetterna på ett kreativt sätt. Inspireras av alla asiatiska papperskonstnärer och deras fantasi och tänkt bortom de vanliga servettvikningarna. Varför inte vika en blomma eller prinsesskrona, eller klänning och skjorta till gästerna. På IKEA finns massor av olika servetter att välja mellan.

5. Skapa vackra takmobiler i papper genom att vika pappersfåglar eller blommor med större proportioner. Häng dem gärna tillsammans med våra runda rislampor eller den stora IKEA PS lampan för häftiga skuggeffekter.

brollopet_2a_y5u7820brollopet_2b_y5u7841brollopet_2c_y5u7868

Senaste inläggen