Duka upp till prunkande färgfest

Om du ska bjuda på buffé eller ha ett större kalas i sommar så är vårt bästa tips att ta ut svängarna och låta dukningen spraka av färg! Blått och grönt är mustiga färger som är vackra tillsammans med nyskördade grönsaker och festliga bröd. Ta vad du har och blanda mönstrande tyger och låt dem hänga ner över golvet. Det gör bordet inbjudande och personligt.

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Till dukarna har vi använt metervarorna FREDRIKA 49 kr/m, GUNILLA 49 kr/m och SUSANNA 69 kr/m.

Från vänster; HERRÄNG hållare för blockljus 149 kr, SOLBRÄND glas 9 kr, i olika blå toner, SOCKERÄRT vas i blå emalj 129 kr, PJÄS fat 79 kr, SOLBRÄND serveringsskål 59 kr, LANTSTÄLLE kruka 49 kr, LANTSTÄLLE lykta för blockljus 129 kr. URBAN juniorstol 349 kr, MARIUS pall 39 kr, med en hemvirkad sits av jeanstyg, LÄCKÖ stol 249 kr med SANELA kuddfodral i sammet 79 kr. På golvet RENATE matta 159 kr.

De färgglada bollarna heter TORKA dekoration 39 kr för 4 st och gör sig fint till en dukning. LANTSTÄLLE blockljus 29 kr, ljusblå SOCKERÄRT vas 69 kr, mörkblå SOCKERÄRT 129 kr, SOLBRÄND glas 9 kr, BLOMMIG vas i grönt glas 25 kr.

Signalera fest

Det är lätt att sätta färg på festen med ett flaggspel av vimplar. Använd stuvbitar du redan har eller några blandade meter sommartyger. Det går på nolltid, blir omedelbar feststämning, och du behöver inte ens ta fram symaskinen! Lycka till med festfixandet.

Gör så här

Rita upp en vimpelform på ett styvare papper och klipp ut, räkna med ett par centimeter extra på kanten som ska fästas på vimpelbandet. Nu kan du använda mallen och rita med på baksidan av tygerna du valt, innan du klipper ut vimplarna. Vi tog ett 30 mm brett bomullsband och vek vimplarna över och limmade fast dem på båda sidor om bandet.

Vi gjorde vimplarna av de tre metervarorna vi använde som dukar: FREDRIKA 49 kr/m, GUNILLA 49 kr/m och SUSANNA 69 kr/m.

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen