DIY – Uppdatera IKEA PS skåpet

IKEA PS skåpet i design av Nicholai Wiig Hansen blev genast en måste-ha klassiker i våra hem när det kom på slutet av 90-talet. Det var den tydliga flörten med de gamla industriella omklädningsskåpen som kändes nytt och vågat och bröt mot konventionen om vad man kunde möblera med.

Det var nog också ett av startskotten till att våga skapa sitt hem mer efter påhittighet och fantasi än tidigare! Idag när industristilen är en av de största trenderna, att blanda gammalt och nytt, så damma av ditt PS skåp och gör om det för nästa årtionde, för ett skåp i plåt håller länge.

DIY – industribänken

Om du känner för att göra om ditt PS skåp på ett enkelt sätt, så är lite färg det bästa knepet. Vi valde att bara måla dörrarna i lite dovare industrifärger och lät det vita rama in färgpaletten. Du kan antingen sprayfärga eller som vi gjorde, måla med en liten roller eller pensel. Det handmålade ser levande ut, och det gör inget om det inte blir perfekt. Man kan också efterskrapa lite om man vill ha den slitna lite raspiga känslan. Lycka till!

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

IKEA PS skåp 799 kr, ARÖD arbetslampa 499 kr, MYCKET serveringsskål 29 kr, FABULÖS handgjorda glas 25 kr.

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen