DIY Terrazzo trenden

Efter den populära marmortrenden ser vi nu mer och mer av den dekorativa terrazzostenen, både inom inredning och mode. Terrazzo gjuter man av cement med större eller mindre krossade bitar eller flisor av marmor i, ofta i flera färger som bildar vackra oregelbundna och unika mönster.

Här har vi lekt med illusionen av terrazzo och målat en vit LINNMON bordsskiva i “marmorfärger” för ett personligt och lekfullt skrivbord. Det svarta kvadratiska bordet LACK stänkte vi med ljustgråa stänk för att ge intrycket av sten, perfekt som ett par i soffbord!

Gör så här:
Täck först ordentligt med papp under skivan eller borden du ska måla (stänken flyger längre än man tror!). Till den vita LINNMON skivan valde vi fem färger (halvblank snickerifärg) för att få känslan av sten: ljusgrått, ockragult, rostrött, blågrön, och brunsvart. Stänk skivan med många små stänk av de två ljusa kulörerna för att skapa känslan av sten i botten.

Doppa sen en rund större pensel i en färg i taget, håll still och låt den sakta droppa ner till ett större färgfält, det kräver en del tålamod, testa gärna på papper först för att få in tekniken. Låt torka upp till ett dygn.

De svarta LACK borden stänks med en ca 3 cm bred och platt pensel. Ta en plasthandske på en handen som du kan sprätta färgen från penseln med, lite som en slangbella. Detta går fort och lätt och borden torkar på ca 4-5 timmar.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_trendigterrazzo_inspiration_1

LINNMON vit bordsskiva 275 kr, här DIY målad, RÅSKOG pall 199 kr, FINNVARD benbock i bok 300 kr, RIGGAD LED arbetslampa 599 kr.

ikea_trendigterrazzo_inspiration_2

Nyhet! HJORTRON kruka med fat 45 kr i flintgods.

ikea_trendigterrazzo_inspiration_3

LACK sidobord i svart 49 kr, förvandlas till massiv terrazzo med bara lite färg och en pensel.

Foto: Ragnar Omarsson

Senaste inläggen