DIY – tavlor av textil

Aldrig har det väl funnits ett större intresse för konst och vad vi har på väggarna! Trenden med stora tavlor och textila bonader väcker DIY kreativiteten till liv, så här gör vi konst av de vackra måleriska textilierna i STOCKHOLM 2017 kollektionen.

Inspirerad av naturen och vattnets uttryck, formgav designern Hanna Dalrot två olika textilmönster i flödande blått för STOCKHOLM 2017 kollektionen. Här har vi ramat in metervara till stora tavlor där det konstnärliga uttrycket tar för sig på väggen. Vi använde en vanlig målarduk som bas, måttade, klippte och vek textilen runt med några centimeters marginal och häftade fast på baksidan. Är man händig kan man själv spika på trälister runt om, eller lämna in till en ramverkstad. Vi valde en enkel vitmålad träram till de blå textilierna. Sällskap i bild fick tavlorna av den coola IKEA vintagestolen OTI som blir vår nästa #vinnvintage vinst i augusti på @ikeasverige.

Med hjälp av sax och lim, gjorde vi sen en böljande blå horisont av en bit STOCKHOLM 2017 textil monterad på ett vitt akvarellpapper, som sen ramades in i en vit RIBBA ram.

För ett mer japanskt uttryck gjorde vi även en bonad av AINA metervara i linne. Det går åt 1,5 m naturfärgad AINA, som delas i mitten på längden. Klipp ett snitt och riv sedan för att få de råa kanterna. Tyglängderna färgas för hand till hälften med textilfärg, och sen vänder man bara på den ena våden vid monteringen. Bredden bestämmer man själv, här rev vi av stadkanterna på båda längderna för att få samma kant runt hela, varje längd är här 40 cm på bredden. Upphängningen gjorde vi av en trälist, men en rundstav eller pinne hittad i naturen kan också vara fint!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! STOCKHOLM 2017 metervara vågformad blå 69 kr/m urklippt och monterad i en RIBBA ram 249 kr, STOCKHOLM 2017 värmeljushållare/vas 49 kr.

Nytt! STOCKHOLM 2017 metervara rutmönster blå 69 kr/m, STOCKHOLM 2017 metervara vågformad blå 69 kr/m, den fina skulpturala IKEA vintagestolen OTI blir vår nästa vinst i tävlingen #vinnvintage på @ikeasverige, håll utkik i augusti!

Nytt! STOCKHOLM 2017 kudde randig blå 119 kr, STOCKHOLM 2017 kudde rutmönster blå 119 kr, bonad av DIY textilfärgad AINA metervara 89 kr/m.

Styling: Anna Lenskog Belfrage 
Stylistassistent: Alicia Sjöström 
Fotograf: Ragnar Ómarsson 

Senaste inläggen