DIY – Palett i pastell

Ett enkelt och roligt DIY som passar till den skralare januari-kassan är att måla om en pall eller två i vårens pigga färg-palett (eller varför inte i svart, det blir ju alltid bra!). Jag har olika pallar i nästan alla rum, som jag samlar ihop till ett glatt och brokigt gäng när det behövs fler sittplatser. Annars är det ju lätt att bara stapla dem, och då tar de ju ingen plats alls i väntan på fler gäster!

Gör så här

Vi utgick från två olika pallar, den runda stapelbara FROSTA i matt björkplywood och ODDVAR i massiv furu. PÅ FROSTA pallen målade vi, med matt färg, allt utom kanterna på sitsen, det är fint att låta träet anas. Tejpa runt kanterna när du målar så att det inte kommer färg på träet. Du kan också måla bara sitsen. Våra två ODDVAR målade vi helt i en matt ljusgrå, nästan vit nyans till ett stiligt par i pallar.

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Både FROSTA pall 69 kr, i björkplywood, och den rejäla och stadiga ODDVAR pallen 79 kr i furu är riktiga fynd tycker jag! På ODDVAR står KALASA kruka 99 kr i massiv vitlackad asp, vita SALONG vaser 99 kr och 49 kr, en POKAL mugg i rosa 15 kr och SOLSTRÅLE vas 79 kr. På väggen hänger tavlan HALLARYD 995 kr med motiv av Niro Vasali.

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen