DIY med LYSKRAFT

I samarbete med den holländska designduon Scholten & Baijings vill IKEA hylla den kreativa och ständigt växande DIY rörelsen. LYSKRAFT består av hackade produkter och tillbehör till IKEA klassikerna KLIPPAN och POÄNG, alla på tillfälligt besök i varuhusen under hösten.

Fler och fler tar saken i egna händer och gör om och gör nytt för att åstadkomma ett personligt uttryck och samtidigt spara på jordens resurser. För IKEA är det en spännande inspirationskälla och med LYSKRAFT produkter vill vi vara en del av DIY rörelsen, berättar Michael Nikolic, kreativ ledare på IKEA. Scholten & Baijings har formgivit klädslar till KLIPPAN och POÄNG i en ny kviltteknik, det starka grafiska uttrycket i detaljerna och färgsättningen ger en ny modern inramning till de populära IKEA klassikerna. De har även gjort vackert designade ben som passar till KLIPPAN och till IKEAs sängar. På Livet Hemma älskar vi att med enkla medel förändra och hitta nya användningsområden för våra IKEA favoriter, här kan du se mer av våra DIY projekt.

Anna Lenskog Belfrage, Livet hemma redaktionen

Nytt! KLIPPAN 2-sits soffa 2 395 kr, Lyckebyn mörkgrå med LYSKRAFT ben, POÄNG fåtölj 1 195 kr, gul Lyskraft, LYSKRAFT ben 300 kr/4 st, LYSKRAFT assiett 20 kr/st, frostat glas, LYSKRAFT glas 10-15 kr/st, klarglas, LYSKRAFT bricka 49-99 kr/st.

Nytt! POÄNG fåtölj 1 195 kr, orange Lyskraft, LYSKRAFT plymå fåtölj 695 kr finns i tre färgställningar, gul, blågrå och orange.

Nytt! KLIPPAN 2-sits soffa 2 395 kr, Lyckeby mörkgrå med LYSKRAFT ben, LYSKRAFT ben 300 kr/4 st, finns i färgställningarna gulgrön, orange, vit björk och blågrå.

Lyckebyn beige kviltad klädsel 795 kr, till KLIPPAN soffa, med grafiskt uttryck i detaljerna.

LYSKRAFT ben 300 kr/4 st, finns i färgställningarna gulgrön, orange, vit björk och blågrå.

Senaste inläggen