DIY LACK + mosaik

Vi har uppdaterat de enkla småborden LACK med mosaik för ett lyxigt och mer personligt uttryck. Med den blanka vita mosaikytan och de mörka fogarna blir borden som ett grafiskt utropstecken. Stramt och stilrent! 

Använd dem som soffbord eller varför inte placera ett par efter väggen som ett avlastningsbord för ett iögonfallande stilleben. Detta DIY är lite pilligt och tidskrävande, men slutresultatet är väl värt mödan.

Nedan hittar du instruktioner och en kort video där du enkelt kan följa de olika stegen. Lycka till!

Pella Hedeby, Livet Hemma redaktionen

ikea_diy_lack_mosaik_inspiration_1

Som ett grafiskt utropstecken! LACK sidobord, 49 kr/st, här uppdaterade med mosaik. Den dekorativa förvaringsstången på väggen är en annan fiffig lösning, Nyhet! SUNNERSTA stång, 19 kr/st fungerar utmärkt som magnsinförvaring och hängare för såväl bilder som favoritplaggen. På bordet, VÄRDERA kaffekopp med fat, 25 kr, CYLINDER skål/vas, 199 kr/set om 3, KVISSLE låda med lock, 149 kr/set om 4.

ikea_diy_lack_mosaik_inspiration_2

LACK sidobord, 49 kr/st, uppdaterat med grafisk mosaik. VÄRDERA kaffekopp med fat, 25 kr, FULLFÖLJA kort med kuvert, 10 kr/4st, KVISSLE låda med lock, 149 kr/set om 4 och GIVANDE band, 29 kr/3st i blandade färger.

ikea_diy_lack_mosaik_inspiration_3

LACK sidobord 49 kr DIY uppdaterat med mosaik. Följ upp den stramt stilrena inredningen med detaljer konsekvent i svart och vitt. VÄRDERA kaffekopp med fat, 25 kr, FULLFÖLJA kort med kuvert, 10 kr/4st.

Inköpslista till detta DIY:
Täckpapp för att skydda golvet
Primer + fin roller
Monteringslim (fix) till mosaik
Fixkam med fin tandning (för att spackla ut fästmassan)
Mosaik 2,5×2,5 cm (vi har använt en blank vit keramikmosaik), åtgång knappt 1 kvm/bord
Fog, vi har använt en mörkt Koksgrå nyans
Spackel till fogmassan
Svamp

Så gör du:
Börja med att montera borden genom att skruva på benen på bordskivan. Rolla på primer på alla ytor för att limmet ska fästa bättre. När den har torkat är det dags för montering av mosaiken. Kamma på fix och placera ut mosaiken på bordet. Börja uppe på skivan och fortsätt med kanterna och ner runt benen. Var noga så att fogarna mellan plattorna linjerar för ett snyggt slutresultat. Måtta ut mosaiken för respektive yta innan du kammar på kakellimmet för att underlätta monteringen. När kakellimmet torkat ordentligt så är det dags att foga. Lägg på fog med spackel och torka av överflödet med svamp. Låt torka. Klart!

Fotograf: Ragnar Ómarsson
Stylistassistent: Alicia Sjöström

Senaste inläggen