DIY Klädstång

Av en enkel gardinstång gör du hallens finaste klädhängare som även blir ett intressant blickfång. Halsdukar, vantar och mössor förvaras i korgar för att bibehålla det luftiga uttrycket. Allt spraymålat i svart för en modemässig look.

Så gör du:
Vi använde gardinstången RÄCKA som klädstång och köpte en svart metallkedja i bygghandeln som används som upphängning. Som alternativ kan ett rep eller ett kraftigt läderband fungera om man önskar en mjukare känsla. Fördelen med metallkedjan är att den är lätt att släppa igenom stången och enkel att fästa på krokar i taket. OBS! Välj rätt plugg anpassad till ditt tak när du skruvar upp takkrokar för upphängning. Om du har ett undertak i gips bör konstruktionen fästas i reglarna i taket för att hålla för tunga ytterplagg.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_DIY_kladhangare_inspiration

Svart gardinstång RÄCKA 20 kr, förvaringskorgar GADDIS 49 kr/149 kr, här spraymålade i svart. Färgen räckte även till krokarna på galgarna BUMERANG 35 kr/8 st. HEKTAR vägg-/klämspot mörkgrå, 149 kr, svarta ramar GUNNABO 99 kr/179 kr med svartvita bilder BILD FJÄLLSTA 149 kr/st (här har vi kapat ner passepartouten till Vespan till den mindre ramen).

ikea_DIY_kladhangare_inspiration_2

Häng de stickade korgar NORDRANA grå, 79 kr, set om 2, på stången för extra förvaring. S-krokarna GRUNDTAL 9 kr/5 st är spraymålade i svart för att förstärka den modemässiga svärtan.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen