DIY IVAR med bets

I detta enkla men tacksamma IVAR DIY kombinerar vi kärleken till den naturliga massiva furun med lusten att förändra med färg. I den bästa av världar kan man få både och!

De klassiska IVAR skåpen har verkligen fått en revival, en folklig DIY favorit i hållbart trä. Flexibel som få andra möbler går den lätt att göra om efter egen personlig stil och fyller behovet för både förvaring och avställningsyta. Att betsa med lasyr istället för att måla med täckande färg gör att träets vackra ådring snarare framträder än döljs.

Nedan hittar du instruktioner och en kort video där du enkelt kan följa de olika stegen. Lycka till!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_diy_ivar_med_bets_inspiratoin_1

IVAR skåp i massiv furu 595 kr/st här betsade med en blandning av BEHANDLA grön lasyr 39 kr och BEHANDLA svart lasyr 39 kr, ULVSBO handtag i svart 29 kr/2 st, ODDVAR pall i furu 79 kr, här målad med BEHANDLA svart lasyr 39 kr, Nyhet! HJORTRON kruka i flintgods med fat 35 kr, JUJUBÄR kruka med fat 39 kr, VÄLBEKANT skrivplatta 79 kr, CYLINDER vas/skål i klarglas 199 kr/3 st.

ikea_diy_ivar_med_bets_inspiratoin_2

Betsat IVAR skåp i massiv furu 595 kr/st med enkla klassiska ULVSBO handtag i svart 29 kr/2 st, Nyhet! HJORTRON kruka i flintgods med fat 35 kr.

Inköpslista till detta DIY:
Täckpapp för att skydda golvet
FIXA penselset 19 kr/3 st
BEHANDLA lasyr svart 39 kr/st
BEHANDLA lasyr grön 39 kr/st
ULVSBO handtag i svart 29 kr/2 st

Så gör du:
Montera IVAR skåpet enligt instruktion. Men vänta med att hänga på dörrarna, de är lättare att måla liggande för sig. Ställ skåpet på täckpapp eller tidningar för att skydda golvet. För att få fram den gröna nyansen vi ville ha så blandade vi BEHANDLA lasyr i svart och grönt, hälften av vardera färg. Provbetsa gärna först, t ex på undersidan av skåpet, och låt det torka så ser du hur färgresultatet blir. Sen kan du börja måla, lättast är att använda en bredare platt pensel som FIXA. Vi målade endast en gång, för att träådringen skulle framträda tydligt, men för en mer mättad ton, betsa gärna i två strykningar, men låt torka emellan. Sist monterade vi de svarta enkla handtagen ULVSBO som du kan se i filmen ovan.

Fotograf: Ragnar Ómarsson
Stylistassistent: Alicia Sjöström

Senaste inläggen