DIY – Duoduken i gult och natur

Om du vill ha din egen stil och storlek på duk så varför inte göra en personlig och måttsydd favorit nu till påsk? Här får du tips om hur du enkelt gör duoduken i två av vårens trendfärger!

Gör en duk med ett generöst släp runt bordet. En fin kontrast blir det att blanda det lite skrynkliga linnetyget mot ett tunnare bomullstyg. Lek med två färger eller mönster till vårens dukning eller buffébord, duka sen med porslin i flera färger för ett levande och inbjudande bord!

Gör så här

Mät längden på ditt bord och tänk in hur mycket släp du vill ha i ändarna, välj två tyger och sy ihop på mitten, fålla i kanterna på kortändarna så att tyget inte repar upp sig. Om du tvättar tygerna innan så vet du att de inte krymper olika. Och har du ångan uppe så passa på att sy lite tygservetter av överblivna stuvbitar!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Vår duoduk sydde vi av DITTE metervara i gul bomull 19 kr/m och AINA metervara i linne 69 kr/m, här använde vi ca 4 meter av vardera metervara. Bordet dukar vi med nyheten TRIVSAM flintgods som nu efterlängtat kommer i vitt, och serierna FORSLA och GODTA i rosa, IDEELL 19 kr är små glasskålar med sirligt blommönster, ANGENÄM vas 199 kr och ANGENÄM skål 249 kr, vid balkongdörren en ROXÖ stol 200 kr, i gult pulverlackat stål.

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen