DIY – Drapera med SANELA!

Med enkla medel skapar vi känslan av att vakna upp på ett lyxigt hotell i Madrid. Serien SANELA är oslagbar om du vill addera det där lilla extra till sovrummet – vältra dig i förföriska draperingar, mjuka kuddar och krispiga överkast.

Med några gardinlängder, ett tjockt täcke, en häftapparat och en stadig skiva kan du själv göra en supermaffig sänggavel. Färgmatcha med satinvävda sängkläderna GÄSPA och bjud på en het café con leche till frukost.

Maria L, Livet Hemma redaktionen

Sängäventyret kan börja! GÄSPA Påslakan 1 örngott, mörklila 299 kr, SANELA Kuddfodral, lila 79 kr. En SANELA gardinlängd lite nonchalant slängd över sängen blir ett vackert överkast.

En frukost på sängen är rena drömmen. ISALA Sidobord, blå 1 495 kr, STOCKHOLM Ljusstake, rostfritt stål 199 kr/2 styck

Så gör du din egen sänggavel

1. Börja med att hitta en bra bas för din sänggavel så som en spånskiva, tjock papp eller en tunn träskiva. Forma din sänggavel som du vill med vanlig såg eller sticksåg.

2. Nu kommer vi till det viktigaste av allt! Välja rätt tyg. Du kan använda precis vilket tyg du vill. Jag använde SANELA gardiner som jag måttade ut och klippte till så att de skulle passa min gavel. Det är också viktigt att stryka tyget ordentligt så du får ett fint resultat.

3. Själva vadderingen kan du göra på olika sätt med hjälp av olika material. Jag valde att spänna ett MYSA STRÅ täcke över pappskivan för att få en extra fluffig effekt. Fäst täcket med hjälp av en häftpistol så sitter det på sin plats. Att använda skummadrass fungerar minst lika bra, välj material efter det resultat du vill uppnå.

4. Då är det dags att fästa tyget också. Det kan du göra på samma sätt som du gjorde med täcket.

5. Sätt fästanordningar på baksidan av sänggaveln så att den går att hänga upp på väggen bakom sängen.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen